v rubriki dogodki:
.. / / / 08.12.2000

Elvis Jackson v Ortu

Osrednja promocija albuma Go Home And Practice, ki ga po Sloveniji več kot uspešno razpečuje distribucija Nika, založila pa ga je novogoriška tvrdka Rock'n'Roll Records, je napovedana za sredo, 13. decembra 2000, v ljubljanskem Orto klubu.

Za predskupino so se prijavili Dreamwalk iz Ljubljane, ki so nekaj časa prepričljivo zasedali najvišja mesta na Videospotnicah. Nič slabše se s prvim hitom, videospotom Hawaiian club ne godi Elvis Jackson, ki so po izidu albuma opravili že nekaj uspešnih nastopov po Sloveniji. Nedavno so v družbi predvozačev Treh Puhalcev in raperja Klemna Klemna v okviru festivala Pixxelpoint (www.pixxelpoint.org) navdušili tisočglavo množico v novogoriškem Creamu. Vrhunec večera je bila nedvomno točka posebnega gosta skupine Oskarja Trobca alias Elvisa Presleya, najbolj karizmatičnega posnemovalca Elvisa v Sloveniji.

Elvis Jackson so obnoreli preznojeno množico in potrdili domneve, da so posebna koncertna atrakcija in skupina, na katero je potrebno v bodoče resno računati. Z Elvisom iz domačih logov imajo še nekaj načrtov - bodite na preži. Obenem so se uspešno koncertno predstavili v oddaji Sobotna noč na TV Slovenija, bili gostje oddaje Na liniji in Videospotnice, pred njimi pa je vrsta nastopov po Sloveniji in na tujem. S pomočjo švicarske koncertne agencije Stagedive (www.stagedive.ch) se Elvis Jackson podajajo na tuje marca ali aprila, do takrat bo njihov album že na prodaj v Švici in Avstriji, dogovori pa tečejo tudi za druge evropske države. Izvedeli smo tudi, da je album Go Home And Practice najresnejši kandidat za Maršev gojzar - najboljši album v letu 2000 po mnenju uredništva Radia Marš iz Maribora (rezultate lahko spremljate na spletnih straneh: www.mars.si), brez dvoma se bo pričujoči nominaciji v kratkem pridružila še katera. Skupina Elvis Jackson vam bo kmalu razodela načrte za leto 2001, ki so glede na dosedanje odzive na album Go Home And Practice, pričakovano, zelo ambiciozno zastavljeni. Elvis Jackson lahko pred odhodom na tuje vidite in slišite:

07.12.00 RA Študent (pogovor in koncert)
13.12.00 Ljubljana/ Orto klub (ob 20. uri tiskovna konferenca, ob 22. uri koncert)
22.12.00 Koper
23.12.00 Prebold

Kmalu tudi na spletu: www.elvisjackson.com

Za RockVibe in Orto

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.