v rubriki dogodki:
.. / / / 09.11.2004

Enon in Man Zero v MIKK-u

Njujorški trio Enon se ponovno vrača v naše kraje, vendar tokrat ne v Ljubljano ampak v MIKK Murska Sobota, kjer nam bodo v ponedeljek, 15.11., med drugim predstavili svoj novi material z nove prihajajoče (četrte!) plošče.

Skupino je ustanovil John Schmersal, ki je prej godel v kultni skupini Brainiac. Skupino, ki je bila ravno na pragu zaslužene slave (na alter sceni, da se razumemo), je nepričakovano presenetila smrt frontmana Tima Taylora, zato je John Schmersal ustanovil popolnoma novo skupino, kateri sta se na zacetku pridružila dva clana Skeleton Key (Rick Lee & Steve Calhoon) in nastala je odlična plošča "Belivo!". Oba člana Skeleton Key nista ostala dolgo, zato pa se pridružita Matt Shulz (ex - Let's Crash) in Toko Yasuda (ex - Blonde Redhead) in izide fenomenalna plošča "High Society". Plošča, ki je definitvno zaznamovala začetek tretjega tisočletja, mešanica indie-pop elektronike, ki nikakor ne zanemarja kitarskih vložkov, da ne rečemo kitarskih izbruhov. V komadih "In This City" in "Shoulder" se postavi v ospredje prekleto seksi vokal pevke Toko, da ne pozabimo sijajne sonične "Old Dominion" in rahlo psihotično groovy "Native Numb". Vsekakor brez zadržkov ena najboljših plošč v tem tisočletju. Naslednja plošča "Hocus Pocus" utrjuje status skupine in je kaze v nekoliko manj hitoidni maniri, kjer je zahtevana popolna poslušalčeva pozornost ob konzumaciji njihove sonične-pop-elektro poetike. V glavnem gre za skupino, ki jo pod nobenim pogojem ne gre zamuditi!!!

Skupaj z njimi bodo nastopili še Man Zero. Bobnar Igor in basist Elvis sta bila prej člana benda KARPIS (noise), ki je veliko igral po Hrvaski, Sloveniji (nastopili na Novem Rocku) in BiH...MAN ZERO je skupina novejših nazorov (noise-ambient-postrock), imajo pa že posneti promo (live) CD, ki so ga posneli v zagrebškem KSET-u kot predskupina Dianogah. Skupina je lani nastopila v MIKKu, kjer nas je popolnoma navdušila nad svojo neobremenjeno-iskreno izraznostjo in predstavljajo se vedno neodkriti biser na hrvaški glasbeni sceni. Vsekakor vredno posluha!

 - thumbnail