v rubriki dogodki:
.. / / / 17.09.2003

Ogrevalni krog Klubskega maratona

Letos bo poleg šestih maratoncev, ki se bodo podali na turnejo po slovenskih klubih (od 26. septembra do 1. novembra, s finalom 7. novembra, v Menzi pri Koritu), priložnost širše medijske in koncertne predstavitve dobilo še pet izbranih zasedb, ki suvereno dopolnjujejo letošnji, s strani Radia Študent izpostavljeni del slovenske manj znane in neuveljavljene, a žive kreativne in obetavne alternativne godbene ponudbe. Koncert se bo zgodil v petek, 19. septembra v Gala Hali, Metelkova mesto.

Glasbena redakcija Radia Študent se je za to potezo odločila iz preprostega, vendar pomembnega razloga kot logične posledice zavedanja splošne kulturne potrebe: pomembno in vredno je poslušati, sprejemati, vrednotiti, predstavljati, spodbujati, omenjati, spremljati, soustvarjati in uživati medijsko in širše kulturno zapostavljano, a trdoživo in mnogokrat neprecenljivo zvočno ustvarjalnost slovenske godbene sodobnosti.

Število zasedb, ki jih lahko Radio Študent pošlje na turnejo po slovenskih klubih je žal omejeno, tako pa bodo vsaj nekatere izmed tistih, ki so prišle v širši izbor, dobile priložnost, da se v okviru projekta KM03 predstavijo v živo.

Na letošnjem spremljevalnem in uvodnem klubskem dogodku Klubskega maratona 03, nastopu zasedb iz širšega izbora prijavljenih na razpis KM03, ki se bo zgodil v petek 19. 9. 2003 v Gali hali na Metelkovi, bodo nastopili:

Curse Of Instinct (Maribor) - emometalsko hc viharništvo
Crazed Farmers (Ljubljana) ? rudimentarni garažni nojz rokenrol
Sphericube (Pertoča) ? sveži slovenski post rock up
Fokilikof (Ilirska Bistrica) ? udarno in bohotno nojz rockanje
Vojtiva 8 (Maribor) ? angažirana post punkerska ekspresivnost

Več o Klubskem maratonu '03 si preberite na radiostudent.si/projekti/maraton

Klubski maraton - thumbnail

Klubski maraton