v rubriki dogodki:
.. / / / 30.11.2004

Esperanza Fernandez v Cankarjevem domu!

Trilogijo dogodkov flamenka v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma bomo sklenili s koncertom trenutno najbolj karizmatične pevke in enega vodilnih glasov današnjega flamenka. V soboto, 4. dec., bo ob 20.30 v Gallusovi dvorani nastopila Esperanza Fernandez. Tako kot njeni predhodniki (E. Morente, C. Linares) je že nastopala v znanih koncertnih dvoranah po evropskih prestolnicah in v New Yorku.

Svoj prvi večji uspeh je sicer doživela leta 1994, ko je nastopala skupaj z vodilnim pevcem flamenka, Enriquejem Morentejem, sledili pa so nastopi s številnimi mojstri flamenka in drugih zvrsti, kot so legendarni Camarón de la Isla, s katerim je pela na njegovi izjemni plošči Potro de Rabia y Miel, Paco de Lucía, Rafael Riqueni, Yehudi Menuhin, Miriam Makeba, ter sodelovanja s številnimi orkestri.

Njen prvenec Esperanza Fernández iz leta 2001 je takoj požel izvrstne kritike in postal eden najbolje prodajanih albumov flamenka. Na njem razkriva ves svoj dar s prečudovitim glasom, v katerem z lahkoto združuje tradicionalni način petja s sodobnimi prijemi, ki se navezujejo na druge glasbene zvrsti.

Novi projekt Almadía je glasbeno velik korak v njeni karieri, s katerim se uvršča v vrh svetovne ponudbe glasb sveta.

Zasedba: Esperanza Fernández, glas; Miguel Angel Cortés, kitara; Suhajl Sergini, glas in arabska lutnja; Abdesalam Naiti, kanun; José Manuel Ramos, Juan Miguel Rother, ploskača

Več o koncertu si lahko preberete na spletni strani Cankarjevega doma.

Za Cankarjev dom

Matjaž Ličer - avatar

Matjaž Ličer

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 140 člankov.

 - thumbnail