v rubriki dogodki:
.. / / / 10.06.2003

Exit Fest 03

V Novem Sadu bo julija spet veselo. Kot že zadnjih nekaj let se ponovno pripravlja Exit fest (od 3. do 6. julij 2003), festival z "najboljšim vzdušjem" (vir: Asian Dub Foundation) in tudi zasedbo, ki se je ne bi sramoval nihče. Štiri dni se bodo na trdnjavi sredi mesta prepletali zvoki elektronike, roka, etna, reggaeja in se mešali z vonjem po čevapčičih in pleskavicah.

Letošnji spored na glavnem odru bo izgledal nekako takole: v četrtek Rambo Amadeus, Van Gogh, začetnik triphopa Tricky in DJ Marky (d'n'b), v petek Cubismo, Talvin Singh, Misty in Roots, Stereo MC's in Soul II Soul, v soboto Dirty Vegas, Apocalyptica, vroči Moloko, star maček Henry Rollins in Ed Rush & Optical, v nedeljo pa Vlatko Stefanovski, Mizar, Darko Rundek in Mighty Mighty Bostones.

Poleg glavnega bodo stali še Balkan, Reggae, Energis DJ, Progressive, Deep, Down & Dirty (d'n'b, nu breaks, reggae, hiphop ...), Asian Lounge, Crossroad, Futureshock in Latinoafro glasbeni odri, na katerih bodo med drugimi nastopili še Jeff Mills, Pete Tong, Lottie, Tim Deluxe, Vroom, Kud Idioti, Pips, Chips & Videoclips ter edini slovenski predstavniki na festivalu - Moveknowledgement, v kinu pod milim nebom se bodo vrteli filmi, v umetniškem šotoru pa bo svojevrstna razstava moderne umetnosti.

Ker je država SČG pred nedavnim ukinila vize, bo izlet do Novega Sada še cenejši kot lani. Vstopnice, ki so zaenkrat v predprodaji le v SČG, boste lahko kupili na festivalu samem. Cena štiridnevne karte je 1990 din, zraven pa bo treba odšteti še nekaj denarja za kampiranje ali spanje v domu.

Mnoge zvezde, ki so Exit fest že obiskale, so ga uvrstile na spisek najljubših jim festivalov. Nek razlog za to že mora biti. Pridite in se prepričajte sami.

Več informacij najdete na www.exitfest.org.

Exif fest 03 - thumbnail

Exif fest 03