v rubriki dogodki:
.. / / / 04.07.2001

Kopališče Griblje: Koupa fest

Koupa je ena večjih tradicionalnih prireditev v Beli krajini, ki jo Klub belokranjskih študentov pripravlja že tretje leto zapored. Festival glasbe, športa in umetnosti se bo tudi letos odvijal na prostem in sicer na kopališču v Gribljah. Letos pričakujemo rekordnih 12.000 mladih iz vse Slovenije, tujine in nenazadnje iz sosednje Hrvaške, s katerimi bomo naredili "Most prijateljstva". Festival je hkrati srečanje 50-ih študentskih klubov Slovenije.

Kaj se bo dogajalo letos na KOUPI?
Od 3. do 5. avgusta 2001 bomo na kopališču v Gribljah študentje izražali viške energije in ustvarjalnosti v umetniških delavnicah. Študentom bomo brezplačno ponudili slikarsko, filmsko, literarno, strip, etnološko, ognjeno in impro delavnico. Za ljubitelje kulinarike bo poskrbljeno v črni kuhinji (AGRFT filmi, predstavitev filmskega vestnika, video projekcije, elektronska glasba s priznanimi Dj-ji, Naveen, Psykopter, Bole.nutt, Frajman, Plesti, Krištof, Armando, Beno). Skozi družabne igre oz. igre ob meji bomo skušali predstaviti Belo krajino in njene značilnosti. Seveda tudi rekreacije ne bo manjkalo. Pomerili se bomo v nogometu, skokih v vodo, vlečenju vrvi, odbojki na mivki, vaterpolu na reki Kolpi ter še marsičem. Pri vodnih igrah nas bo prijetno hladila Kolpa, zvečer pa bodo obiskovalci uživali v melodijah znanih slovenskih in tujih glasbenih skupin. Vse skupaj bo popestril bogat kulturni program, ki se bo odvijal na manjšem odru, kjer se bodo nastopili: pevski zbor, folklora, gledališka skupina, tamburaši, godba na pihala, impro liga, plesna skupina, odvijal se bo koncert indijske klasične glasbe, performance Radikalni DR.kalkulizem in ognjeni spektakel. Zvečer pa nastopijo glasbene skupine: SKARTIZANI, BROKEN LOCK, TRAFFIC RELIGION, DEŽURNI KRIVCI, PRAVDA, WET BED, SOUL CAKE DUCK, SARCOM, H-BOMB, INDUST BAG, HOLDER, SHYAM, TINKARA KOVAČ, JINX, DEMOLITION GROUP, PLANET GROOVE, POSO SHOK. Skratka, program bo nudil vsakemu obiskovalcu različne možnosti za preživetje vikenda in spoznavanja Bele krajine. Od pasivnega opazovanja do aktivnega vključevanja v različne delavnice, družabne igre in športna tekmovanja.

Namen festivala!
Lansko leto smo z ekološko delavnico pripomogli k ekološki osveščenosti, saj reka Kolpa velja za čistejšo in toplejšo reko v Sloveniji, v kateri se ljudje še kopajo. Želeli bi, da takšna tudi ostane. Narejene so bile raziskave vode in živeža ob reki, ki so nas opozorile, da moramo biti bolj previdni in uvidevni do naravnih lepot. Tudi letos nadaljujemo v tej smeri. S Črnomaljsko ribiško družino in Klubom zasavskih študentov - ŠKLAB bomo izpeljali čistilno akcijo ob Kolpi.

Udeležence bomo pozvali k strpnosti do tujcev in prijateljstvu do sosednje Hrvaške. Postavili bomo "Most prijateljstva" s študenti iz Hrvaške in odigrali prijateljsko tekmo nogometa. S to gesto bi želeli pokazati prijateljski odnos med mladimi, po katerem naj bi se zgledovali ljudje, ki se jim meja zdi sporna in se ne morejo dogovoriti za pedenj zemlje. Hkrati pa odpremo tudi vprašanje: Kaj bo z reko Kolpo, ko bo nastopila Shanghanska meja?

Info.
Celoten program festivala (video in avdio zapis) bo možno spremljati na spletni strani www.koupa.com in na prireditvenem prostoru, kjer bodo postavljeni veliki panoji in Info točka, kjer bodo sveže informacije.

Prijave!
Na vse športne igre se udeleženci lahko prijavijo uro pred pričetkom tekmovanj (športne igre bodo potekale v soboto, 4. avgusta), sodelovali pa bodo le tisti, ki bodo dovolj hitri pri prijavi.
Pričetek delavnic in iger ob meji bo v petek 3. avgusta. Pristop k delavnicam je brezplačen, prijavite pa se lahko na info točki na samem prizorišču.Za Igre ob meji vas prosimo, da izpolnite priloženo prijavnico in jo pošljete skupaj s najavo prihoda na naš naslov, naveden zgoraj.

Kdo bo vodil delavnice?
K sodelovanju in vodenju delavnic smo povabili akademskega slikarja Mladena Vukšiniča (slikanje), Daniela Kavaša in Podjetje za malomeščansko umetnost (strip), Jevšček Gregor (etno delavnica), Jurij petruna v sodelovanju s Črnomaljsko ribiško družino (ekološka delavnica), režiserja Marka Naberšnika (filmska), čarovnika Sebastjana (ognjena), Mitja Čander in založba Beletrina (literarna) in impro skupino The best of ŠILA.

Kaj potrebujem oz. potrebujem za KOUPO?
S seboj prinesite spalne vreče in šotore. Za okrepitev bo poskrbljeno! Vstopnina za prireditev je 1500 SIT za en dan oz. 2500 SIT za vse tri dni. Kampiranje je dovoljeno v kampu Pezdirc, v neposredni bližini prizorišča. Parkiranje, sveži zrak in ostale ugodnosti so brezplačne.

Seveda bo za najboljše razvedrilo zopet poskrbela naša čista in topla reka KOLPA.

Vabljeni vsi, ki si želite tri dni čiste norosti, mladosti, kulture in zabave.

Za Klub belokranjskih študentov

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koupa fest lani!!! - thumbnail

Koupa fest lani!!!