v rubriki dogodki:
.. / / / 06.06.2003

Fashion Globe Byte V

Fashion Globe Byte, prva in edina uradna predstavitev slovenskih klubskih modnih smernic, ki združuje dva zelo pomebna aspekta klubskega dogajanja: modo in elektronsko glasbo, je v preteklem obdobju s predstavljenimi zapovedmi klubskega imidža močno vplivala na tako klubski kot tudi ulični oblačilni slog, neizbrisno sled pa je pustila tudi v slovenskem medijskem prostoru.

V elitnem slovenskem klubskem prostoru se v sožitju slikovitega ambienta ter sodobnih glasbenih smernic enkrat letno predstavljajo sezonski modni trendi klubskega oblačenja. Klubski imidž reprezentirajo izbrane blagovne znamke oblačil, perila ter modnih dodatkov; znani slovenski mojstri pričesk, vizažisti ter mlajša generacija modnih oblikovalcev.

Letošnji dogodek je izrazito razširjen in razvit v samozavestno, samostojno modno prireditev. Razdeljen bo na dva dela in se bo po svoji idejni zasnovi približeval večerom, ki jih prireja prominentna modna medijska hiša kot je FASHION TV, kjer se vedno predstavljajo določene konceptualne, v tem primeru klubske, znamke in avtorji skupaj z vsemi spremljevalci mode in modnega dogajanja.

V prvem delu se bodo predstavili štirje slovenski frizerji (Mič Styling, hair - beauty Stevo, salon Mali in frizerski atelje Terijas), ki bodo predstavili nove trende v oblikovanju pričesk s skupno osmimi modeli. Drugi del pa je namenjen predstavitvi blagovnih znamk ter avtorskih oblek. Ena izmed letošnjih novosti je predstavitev blagovne znamke Le Coq Sportif, ki s svojimi oblekami ter obutvijo ustvarja mladostniški trend, ki je nadvse primeren za klubsko ozračje in temperament.

Poleg številnih predstavnikov mode (Trend Station Kaos, Undercolors of Benetton, Kipling, Mandarina Duck, Fossil, Salobir), je letošnja revija razširjena v predstavitvi klubskih trendov še na področje frizerstva, make-upa ter avtorskih oblek (Irena Funduk, Rolapene).

Glasba je kot nepogrešljivi element modnega sveta prilagojena temu večeru in je sestavni del celote modnega eventa. Tokrat bodo trendovski didžeji Hrvaške in Slovenije (Itto, Eddy The Fish, Crazy Lemon,...) z exkluzivnimi modnimi zvoki ustvarjali trendovski večer in skrbeli za glasbeni utrip letošnje prireditve. Letošnja modna revija bo nekoliko daljša predvsem zaradi večjega števila nastopajočih blagovnih znamk ter avtorjev. Tako glasba kot scenografija prostora bo dodatno obogatena in tako prispevala k dodatnemu pozitivnemu vzdušju samega večera in njegovega namena.

Z modo vtkano v glasbeno-ambientalno podlago se Fashion Globe Byte kot zaključena celota dotika sodobnega življenjskega sloga na vseh področjih, hkrati pa s smernicami oblačenja pušča vidnejši odsev na širšem modnem prizorišču

Dance lounge Central Event
Fashion music: ITTO, EDDY THE FISH, CRAZY LEMON
Video wall performance: MITJA PAGON
Young designers trend: ROLA PENE, IRENA FUNDUK
Styling: ŠPELA KOSELJ
Make-up: BILKA BALOH
Cosmetics: WELLA
Hair Style: SALON MALI
Photography: DEAN DUBOKOVIČ
Vox- ex- machine: MC FLASHER

Sodelujejo: LE COQ SPORTIF, KAOS, BENETTON, KIPLING, MANDARINA DUCK, hair&beauty by STEVO, salon MALI, MIČ stayling, friz. Atelje TIJERAS, FOSSIL, SALOBIR, ROLAPENE, IRENA FUNDUK

Ambasada Gavioli, Izola, 14. junij 2003 od 24.00h do ...

Fashion Globe Byte 05 - thumbnail

Fashion Globe Byte 05