v rubriki dogodki:
.. / / / 01.05.2005

Festival Pomladi

V maju se bo zgodil že 4. mednarodni open air festival elektronske glasbe in vizualnih umetnosti bolj znan pod imenom Festival Pomladi. Tudi letos bo potekal pod budnim očesom kulturnega društva Code Ep, in sicer, od 5. do 14. maja, na različnih lokacijih po Ljubljani.

Namen festivala je po naporni zimi ponovno postaviti mesto na noge in oživiti okolico v kateri preživljamo vsakdan.
Festival je nekako razdeljen na štiri dele:

Podnevi boste lahko dolgčas preganjali v Tivoliju, kjer bo potekala:
Delavnica Koromandija (10.-14. maj): petdnevna ustvarjalno-gibalna delavnica za najmlajše in za tiste, ki bi si to spet želeli postati.
Pravljični dogodek "Za dva groša fantazije" na vilinski promenadi (12. maj): pravljice, ki jih poznamo z Radia Študent, delavnica izdelovanja afriškega nakita (13.maj), knjižnica pod krošnjami(13. in 14. maj), likovna delavnica Brezskrbne urice (13. in 14. maj), prav tako pa si boste v Tivoliju 13. in 14. maja lahko privoščili tudi indijsko, iransko, mehiško ali pravo slovensko kosilo.

V večernih urah pa bomo napenjali ušesa na glasbenih dogodkih, ki jih bo otvoril koncert v Cvetličarnici, 13. maja. Takrat bodo gostovali Precision Cuts, Boozig&Garfild ter domačina Jamirko in Borka. V soboto bo glasba odmevala v parku Tivoli. Razgrajali bodo Poljaki Skalpel, Zvuk Broda in domačini Ironic Tronic ter Octex, nato pa se preselimo v Lunapark na gradu Kodeljevo. Glasbeni dogodki bodo potekali v znamenju lomljenih ritmov, ki jih bodo enakoporavno skušali dopolnjevati z vizualizalijami.

S finančno pomočjo Si.Mobila pa bo letos ponovno zaživel projekt Prostorož, z namenom, da polepša in pomladi ljubljanske parke s cvetličnimi inštalacijami. Postavitve bodo na ogled od 12. maja do 4. junija, namen projekta pa je opozoriti na zelene površine znotraj mestnega jedra, ki jih je vedno manj.

Kar pa se tiče audio-vizualnih vsebin pa bo v Stari elektrarni na ogled razstava kitajskega političnega propagandnega plakata "Med realizmom in utopijo" (5.-26. maj). Otvoritev bo v petek, 5. maja, ob 20 uri. Ves čas razstave si boste lahko ogledali tudi večurni dokumentarni film "Zahodno od tirov" O avtorskih pravicah se boste lahko poučili na predavanjih v galeriji Kapelici na Kersnikovi, z naslovom "Digitalna doba in lastnina" (9. do 12. maj) za bolj praktične tipe pa so Code Ep-jevci pripravili audio-vizualno delavnico VIDEOLUXUS, kjer bodo učili mlade VJ-je.

Vsi dogodki, razen zabave v Cvetličarnici in na gradu Kodeljevo so brezplačni, vendar pa organizatorji naprošajo, da se na delavnice prej najavite.
Poleg že omenjenega dogajanja se bo v Tivoliju počelo še marsikaj drugega. Festival vabi tako mlade kot malo starejše in obljublja veliko mero zabave za malo denarja.
Kot novost bo letos v parku tudi festivalska info točka, po Ljubljani pa bodo krožile zloženke.

Več o festivalu:

Festivalska telefonska številka: 040 809 809
www.festivalpomladi.com
info@codeep.org

 - thumbnail