v rubriki dogodki:
.. / / / 26.10.2002

Pietasters obiščejo MKNŽ

V nedeljo 27.11. se v klubu MKNŽ v Ilirski Bistrici obeta ska zabava z Pietasteres. "Če kdo ne krvavi, ni bilo dobro!" To je vodilo sedemčlanske zasedbe muzikantov iz Washington DC-ja, ki so odraščali, ko je po ameriški metropoli pustošil punk (Minor Threat, Meatmen). Ravno ob istem času so odkrili ska.

Na njihovo glasbo so močno vpilvali veterani britanskega ska vala - The Specials in Bad Manners. V njihovi glasbi je vedno začutiti tudi nijanse izvajalcev kot so Spencer Davis, Alton Ellis, Otis Reading in Bob Marley, nikakor pa jih ni pametno uvrščati striktno med izvajalce takšne vrste glasbe.

Vedno so znali privabiti množice s pravo mešanico reaggea, power-popa in soula, ki so jo pričarali tudi na vseh štirih albumih. Vse od Lp-ja Oolooloo (MoonRecs, 1995), pa do zadnjega albuma Turbo, je bistvo Pietastersov najbolje začutiti na njihovih živih nastopih, ki mu boste priča tudi pri nas. The Pietasters so Slovenijo zadnjič obiskali z WarpedTourom dalnjega leta 1999, ko je v bendu še igral, zdaj žal že pokojni, karizmatični Todd Eckhardt.

Doživeli so še nekaj sprememb v line-upu, ki pa ne botrujejo kakovosti glasbe.Vabljeni!!

Ekipa MKNŽ

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.