v rubriki dogodki:
.. / / / 08.09.2010 08:07

Finale Itak Džafesta 8.10.2010 z Goldfrapp!

8. oktobra bo skupina Goldfrapp prvič obiskala Slovenijo in vse Itakovce ter glasbene sladokusce s svojo raketo popeljal v zvočno ekstazo modernega rajskega vintage popa na zaključnem koncertu letošnjega Itak Džafesta.

V maju je v Kinu Šiška kraljevala Florence, v juniju so Gossip pretresli ljubljanske Križanke, Alison Goldfrapp in Will Gregory, bolje poznana kot člana skupine Goldfrapp, pa bosta 8. oktobra ob 21. uri s spremljevalni bendom, ki bo zaigral v živo, v Kinu Šiška zaključila letošnjo serijo ekskluzivnih glasbenih koncertov Itak Džafesta.

Leta 2000 je izšel prvenec skupine Goldfrapp, Felt Mountain, ki je kritike navdušil z zanimivim prepletanje sintetiziranih vokalov s čudovitimi zvočnimi ozadji, navdahnjenimi s kabaretom, folkloro in elektronsko glasbo.

Na naslednjem albumu, Black Cherry, sta pevka skupine Alison Goldfrapp in klaviaturist Will Gregory plesno usmerjeni pop, ki sta ga ustvarila, poimenovala »glamtastični sadopop«, ki je zaznamoval tudi naslednji album, Supernature. Leta 2008 je sledil preobrat – na Seventh Tree sta plesiščem prijazni zvok nadomestila z bolj toplim in organskim folklornim izrazom. Peti album, Head First, pa osvaja z nalezljivimi zvoki, kakovostjo in tipično energijo Goldfrappa, ki jo bo skupina tokrat prvič delila tudi s Slovenijo 8. oktobra v Kinu Šiška!

Cena redne vstopnice znaša 39 evrov, Itakovci pa si svojo lahko priskrbijo po džafest ceni 25 evrov, tako da na 1919 pošljejo SMS z vsebino ITAK ID in prejeto Itak ID kodo vpišejo v posebno okence ob nakupu vstopnice na www.eventim.si.

Za Mobitel

Jani Ugrin - avatar

Jani Ugrin / janiugrin.com

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 10.02.2010 na ŽVPL-u skupaj objavil 38 člankov.

Goldfrapp - thumbnail

Goldfrapp