v rubriki dogodki:
.. / / / 28.02.2005

Paprika Korps v Gala Hali

Paprika Korps, ki bodo 12.3. na ogled na odru Gala Hale na Metelkovi, poznamo kot precej unikatno in inovativno zasedbo, katere reggae izraz dopolnjuje pridevnik" heavy?.

Glavna značilnost in strast zasedbe so poleg odličnih studijskih del predvsem živi nastopi. Paprika Korps se namreč od izdaje odlične plošče "Przede wszystkim muzyki" (prevedeno v Slovenščino: "Glasba je na prvem mestu") leta 2001 vsaj dvakrat letno odpravijo na obsežno evropsko turnejo. Tako ni Čudno, da so v zadnjih štirih letih v Sloveniji nastopili že kar osemkrat, poleg treh klubskih nastopov v Ljubljani še v Mariboru, Trbovljah, Ilirski Bistrici in Kranju, leta 2003 pa so popestrili tudi program Soča Reggae Riversplash festivala v Tolminu, kjer so poleg vedno energičnih Srbov Eyesburn razbili regejaško umirjenost in pospešili plesne gibe zbrane množice.

Minulo leto so pričeli z izdajo plošče "Telewizor", ki je za razliko od predhodnje mogoče za ščepec bolj umirjena in na momente tudi bolj pisana na kozo klasičnim reggae odjemalcem, hkrati pa obdrži tipičen in dodelan Paprika Korps zvok, ki ga zaznamuje nezamenljiv vokal, kot tudi vsi drugi instrumenti.

Paprika Korps so spričo trdega dela in koncertne hiperaktivnosti postali pomemben del evropske reggae scene, njihov koncert v Ljubljani pa prav gotovo obeta enega presežkov v vedno bolj kvalitetni koncertni ponudbi prestolnice, ki ga nikakor ne gre zamuditi.

 - thumbnail