v rubriki dogodki:
.. / / / 24.01.2005

Heros&Zeros, Tito's Boys in Dekubitus v gromki

V soboto 29.1.05 se na Gromki oder ponovno, po letu in pol, vrača Nizozemska peterka, ki sliši na ime Heros&Zeros, z njimi pa bodo nastopili tudi Hrvatje Tito's Boys in Dekubitus.

Amsterdamčani Heros&Zeros so svojo glasbeno pot začeli, za zabavo, kot stranski projekt, leta 1998. Takrat je bend štel štiri člane, igrali pa so Oi punk okužen z hard corom. Tri leta kasneje so svoji postavi dodali še trobentača in kmalu posneli tudi demo. Le ta je pritegnil pozornost nemške založbe Mad Butcher, za katero so nato kmalu posneli 7" z osmimi komadi. Sledila je turneja z italijanskimi punk legendami Klasse Kriminale in Los Fastidios, leta 2003 pa je luč ugledal tudi album Wake-Up Call. Takoj po snemanju so se zopet odpravili na romanje po Evropi. Tokrat z odličnimi pariškimi streetpunkerji Brigada Flores Magon. Glasbene vplive Heros&Zeros lahko lociramo v legendarini angleških oi bendih iz zgodnjih osemdesetih - 4skins, Blitz, Cockney Rejects, pa tudi pri mlajših ameriških The Templars, Wretched Ones, Anti-Heroes. Z igranjem grobega, melodičnega street punka ostajajo tako zvesti pravemu duhu Oi punka!

Rovinjski punkerji Tito's Bojs, ki štejejo leto manj kot Heros&Zeros, se prav tako lahko pohvalijo z odličnim prvencem, ki se imenuje Electro Istra. Za razliko od homogene liste vzornikov Heros&Zeros pa Tito's Bojs med vzornike svojega ustvarjanja štejejo pestro lestvico skupin, od starih The Clash, Ramones, Dead Kennedys, Misfits, Toy Dolls, do modernejših Rancid, NOFX, Bouncing Souls,...Raznolikost vplivov se odraža seveda v glasbi sami ki med energičnimi punk rifi skriva ali odkriva tudi ska, etno in še kakšne vplive.

Dekubitus, ki prav tako prihajajo iz Hrvaške, bodo na oder stopili prvi. V našem prostoru še dokaj neznan hardcore bend obljublja energično glasbeno predstavo v stilu GG Alina in Satana Panonskega.

Koncert se začne ob 22h - vstop 1000 sit