v rubriki dogodki:
.. / / / 23.04.2009 15:33

Impossible Hair v Tovarni Rog

Štiričlanska ameriška rock and roll skupina Impossible Hair bo v soboto, 25. aprila nastopila v prostorih Tovarne Rog v Ljubljani.

So Impossible Hair skupina visokoskakajočih šimpanzov? Ali vampirjev, živečih pod tušem? Ne, so pa primati in pogosto skačejo po odru kot obsedeni.

V časih, ko neumno obnašanje ni kul, njihova brezsramna absurdnost ni samo kredibilna, pač pa je tudi potrebna.

Člani skupine so: Joe Ryan, Jim Glass, Sammy Ponzar in Roman Kuebler.
Kitarist Jim Glass je igral v legendarni baltimorski skupini Buttsteak, ki spominja na "spankerizirano" verzijo skupin Devo in B-52's. Znani so bili po svojih precej bizarnih nastopih. Skupina se je pozneje transformirala v skupino The Lee Harvey Keitel Band, ki jo je baltimorski lokalni časopis razglasil za najboljšo baltimorsko skupino.

Basist Roman Kuebler je vodja ene najbolj znanih baltimorskih skupin The Oranges Band. Roman je igral bas tudi v skupini Spoon, in sicer na turneji Girls Can Tell. Sodeloval je tudi pri albumu Kill the Moonlight. Roman je producent četrtega albuma in načeloma skrbi, da so zadeve pod kontrolo.

Vpliv Washingtona na Impossible Hair je več kot očiten v bobnanju Sammyja Poznarja. Sammy namreč živi le nekaj minutk stran od založbe Dischord. Na njegov stil bobnanja je tako močno vplivalo ritmično bobnanje, ki je prihajalo iz kleti Dischorda v času Fugazijev. Sammy igra bobne tudi pri washingtonski zasedbi The Andalusians.

Kitarist Joe Ryan dela v Raziskovalnem inštitutu za zdravje. Proučuje molekularno evolucijo živalske embriogeneze, in sicer preko DNK-ja morskih vetrnic in meduz. Piše nepozabne pop pesmi, ki nimajo veze z živalsko embriogenezo.

Za Tovarno Rog

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat