v rubriki dogodki:
.. / / / 23.01.2004

Izbruhov festival

Na kranjskem starem zimskem bazenu se v petek, 23.1.2004 pripravlja festival, na katerem bo nastopilo pet skupin: Breeding pit, TNT, Dark clouds, Rotten could in Exteria. Dogodek poteka v organizaciji alternativnega kulturnega društva Izbruh.

TNT - (crust grind-Kranj)

Bend, ki je startal leta 1996 z punk hardcorom je še danes dokaj aktiven. Za seboj je zapustil lepo število posnetkov, ki kažejo kako se je njihova ustvarjalnost skozi vsa ta leta spreminjala Začeli so s punk hard corom (ko so člani še hodili v osnovno solo) končali pa z grind crust corom ...naprej pa ...??? bomo še slišali !!! Pred kratkim so posneli nove posnetke v STUDIU BAZEN - Kranj (dec 2003) ki so izšli na split kaseti z hrvaškim hc bendom NULLA OSTA za neodvisno založbo BUM RECORDS (AKD Izbruh)...na njej so predstavili par na novo posnetih komadov iz prejšnje demo izdaje (brez naslova 2003-Bum rec.) nekaj čisto novih komadov ....vse skupaj 13 avtorskih komadov circa 20 minut !!! Besedila se dotikajo problemov kapitalizma, današnjega sistema, družbe...napisana na kratko v slovenskem,druga v angleškem in tretja v srbo hrvaškem jeziku!!!!!! Tokrat bodo promocijo ? detonacijo - kasete izvedli na festivalu skupaj zdrugimi brutalnimi bendi 23.januarja 2004!!!!

BREEDING PIT (Ljubljana)

Skupina Breeding Pit je nastala spomladi 2002 po razpadu power metal skupine Crimson Fire, katere pevec in kitarist sta odšla zaradi glasbenega nesoglasja. Preostali člani so hoteli igrati bolj extremno vrsto metala zato so preizkusili nekaj kitaristov in pevcev, dokler niso našli obojega v enem. Skupina od takrat naprej vadi zelo intenzivno ter piše avtorski material.

DARK CLOUDS (doom death metal -Hungary)

Začetki benda segajo v leto 1993 ko ga je kitarist Norbert skupaj s svojimi prijatelji ustanovil.sam je tudi pripravil komade ,ki govorijo predvsem osocialnih problemih druzbe in narave v kateri zivimo. prvi demo posnetek je izšel leta 1996 z naslovom REQUIEM FOR A HELPLESS WORLD, ki je bil tudi kmalu razprodan.Na njihovo glasbo vplivajo bendi CROWBAR, MYDEING BRIDE, BOLTH THROWER itd.......sami njihovi komadi so se znašli tudi na številnih kompilacijah po svetu, BLOOD IN THE WATER 2(usa), ANTLANDIA PRODUCTION VOL 20.(LITVIJA).... Njihove samostojne izdaje do zdaj pa so ...

ROTTEN COLD (austria-grind core)

Po razpadu benda DEVESTATION so nekateri clani spet na novo zaceli aktivno ustvarjat avtorsko brutalno glasbo ter si nadeli ime ROTTEN COLD (leta 2000). Po letu dni ustvarjanja so izdali svoj prvi cd TERRORSTORM kasnejepa zaceli nastopati po austriji skupaj z bendi VADER, DYING FETUS, CRYPTOPSY ... Po treh letih igranja so koncno nasli still ki jim ugaja GRIN CORE ....na katerega so vplivali bendi NAPALM DEATH, BRUTAL TRUTH, NASUM ......besedila pisejo o socialnih političnih problemih ...več o njih pa www.rotten-cold.com