v rubriki dogodki:
.. / / / 21.06.2003

Na ulice prihaja 6. festival Ana Desetnica

In zopet bodo v mesto prišli artisti, klovni, cirkusanti, glasbeniki, provokatorji in igralci. Napolnili bodo trge in ulice in mesto bo vrvelo v prešernem razpoloženju. Čez dan in v noč se bodo vrstile predstave, ki jih slovensko oko še ni uzrlo. Strašljive akrobacije, živahni ritmi, pretresljive predstave in veličastni ognji bodo ogreli že tako toplo ozračje. In mesto bo karneval postalo.

K nam letos iz tujine prihajajo skupine iz Avstralije, Amerike, Francije, Švice, Poljske, Danske, Litve in iz vseh štirih vetrov Slovenije. Videli bomo prvo predstavo v cirkuškem šotoru, kjer bodo vragolije v stilu "novega cirkusa" kazali akrobati francoske skupine Cirque sans raison.

Z drugega konca Francije prihaja skupina Tortue magique, ki s svojo predstavo/razstavo "Življenje je film super 8 formata", svetovno uspešnico, na izredno enostaven in humoren način pervertirajo nam vsem znane predmete in prostore - poštni nabiralnik, bide, štedilnik ...

Veliki spektakel bo letos nastop najboljše poljske skupine Teatr osmego dnia, ki nas bodo popeljali na pretresljivo pot ljudi, ki iščejo svojo srečo drugje. "Barka" je predstava, ki je spektakularna alegorija tistega, kar vleče naprej človeški rod - radovednost, da bi izvedeli kako je drugje.

Iz Danske prihaja k nam Teatro Glimt, ki na rahlo severnjaški način kažejo nostalgične čase velikih div, a so mojstri cirkuških veščin: na ohlapni vrvi in dvojnem blagu, solo akrobacije ali v paru, stoje na rokah in žonglaže.

Iz domačih logov bo letos veliko plesa, tem bodo družbo delali muzikanti iz brass bendov, ki z užitkom preigravajo glasbo vseh žanrov in obenem koketirajo s poslušalci. Letošnja novost so skupine, ki se bodo predstavile v okviru programa Vaški in amaterski odri na Ani Desetnici. Vsem tem pa bodo delali družbo prekaljeni ulični mački in mačke iz skupin, ki jih že dolgo srečujemo na slovenskih ulicah in nam bodo predstavili bero letošnje produkcije - Gledališče Ane Monro, KD Priden možic, Teater Gromki, Improliga..

Festival Ana Desetnica se bo dogajal na ljubljanskih ulicah od 26. do 29. junija letos, za popoln program pa obiščite spletno stran www.anadesetnica.org

Ana Desetnica 2003 - thumbnail

Ana Desetnica 2003