v rubriki dogodki:
.. / / / 16.03.2004

Izštekani Andraž Hribar

Po Projektu Mesto, ki je z "županom" Galom Gjurinom Izštekane obiskalo prejšnji mesec, se bo tokrat v oddaji Jureta Longyke predstavil Andraž Hribar. Lansko leto je izdal svojo tretjo ploščo, ki jo je preprosto naslovil kar Tretja plata, največ ljudi pa ga pozna po zdaj že kar zimzeleni pesmi Življenje je...

Torej, dan dogodka je znan, seveda petek. Natančneje, v petek, 19. marca, od 22. 25 dalje, na Valu 202, seveda z voditeljem Juretom Longyko. Tisti, ki Izštekane redno spremljate, dobro veste, da Jure v goste vabi kvalitetne glasbenike, med katere zagotovo sodi udi Andraž Hribar, ki pa se bo moral vsekakor dokazati in izkazati.

V gimnazijskih letih je Andraž, obseden z grungeom, igral v zasedbi Kante! No, grungea, vsaj izvirno surovega, bržčas v petek ne bomo poslušali. Bolj ali manj bo Andraž predstavljal svoje znane in manj znane skladbe s treh plošč, festivalskih in revijskih nastopov.

Spremljala ga bo intimna akustična zasedba, katere član je tudi v uvodu omenjeni kontrabasist Gal Gjurin. V goste je Andraž povabil tudi pihalno zasedbo Soulata, s katero bodo odigrali nekaj soula. Prišli bodo tudi Prifarski muzikanti, s katerimi je sodeloval pri prvi plošči in Lara Baruca, s katero je ustvaril Greva se igrat na zadnji plošči.

Andraž obljublja potovanje skozi čas od prve plošče do tretje plate z vmesnimi postanki v soulu in šansonu, najstniška leta pa... hja, saj veste, da pri Izštekanih lahko vedno računate tudi na presenečenja. Zato ne preslišite Izštekanih ta petek, 19. marca!

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Hribarjev Andraz - thumbnail

Hribarjev Andraz