v rubriki dogodki:
.. / / / 04.09.2001

Jinxi v Križankah

Pisani, razposajeni in karizmatični zagrebško-dubrovniški bend Jinx, po mnenju mnogih ravno zaradi glavne protagonistke Yaye, ki bo v ljubljanske Križanke 19.9. prinesla sladko skrivnost!

Jinxi so postali kultni disco-funky bend že davnega 1994, ko so gigali v klubih in kafičih po Zagrebu. Leta 1995 so izdali svoj prvenec Sextazsy, ki je izšel v "old skul" kasetni obliki ter v pičlih 400 izvodih. 4 x 100 je bilo dovolj, da so dobro leto kasneje podpisali pogodbo in se priljubili hrvaškim in slovenskim glasbenim sladokuscem.

Sledil je album Second hand z letnico 1997, leta 1999 pa disk Pompei z podnaslovom Ljetna plošča katastrofe. Prijetna plošča, ki nas spominja na poletne avanture. V intervjuju za hrvaško glasbeno revijo "He_he_he Music" so svoj energični hit "Bye, bye, baby bye" označili kot politični song, saj je nastal v času Nato bombandiranja. Seveda politika ni glavni atribut omenjene skupine.

Odlikujeta jo predvsem fascinantni glas protagonistke Yaye in zanimiva mešanica glasbenih stilov, ki na novem albumu Avantura počinje segajo vse od hip-hopa pa do "avant-rocka". Yayo ne občudujemo le po lepem glasu, temvec tudi po manekenskem stasu, čeprav sama pravi, da ni "tip ženske, ki bi na odru nosila kratko minico."

Ne, Yaya ali po domače Jadranka Bastajič kmalu ne bo mogla nositi minice, tudi, če si bo to zelo želela. Front man Ripper (alias Dubravko Ivaniš) prav tako hrvaškega benda Pips, Chips & Videoclips je kriv, da je od nedavnega Yaya v blagoslovljenem stanju. Tako poroča Večerni list. Na filmskem festivalu v Motovunu je srečni par prespal v hotelu z underkover podpisom Ivaniš, zato so se že začela ugibanja o skorajšnji poroki. Šalo na stran, obeta se nam glasbeni užitek v sredo, 19. septembra v Križankah. Po dokaj ugodni ceni in v vsakem vremenu ...

Jinx so:
Yaya (vokal)
Coco Mosquito (kitara)
Mr. Goody (klaviature)
Berko (bobni)
Bassic (bas)
Jordes (saksofon)
Pavlica (trobenta)

Alenka Lahajnar - avatar

Alenka Lahajnar

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 77 člankov.

Yaya - thumbnail

Yaya