v rubriki dogodki:
.. / / / 19.04.2004

Just A Fire in Nueva Vulcano v MKNŽ

Američani Just A Fire (ex June of 44th) in španci Nueva Vulcano (ex Aina) bodo v četrtek 22.4. nastopili v ilirskobistriškem klubu MKNŽ. Včasih je v Barceloni obstajal bend, ki se je imenoval Aina (in 19. marca 1999 so igrali v MKNŽ-ju).

Sestavljale so ga 4 umetniške osebnosti. Bili so eden najboljših španskih bendov. V času njihovih zadnjih dni je pevec in pesnik Artur našel ustvarjalno katarzo v Nueva Vulcano. V oblikovanju svojih metafor in akordov je ustvaril nekaj novega: hrup in jezo, enkratno zmešana v harmonijo melodij. Strašno ritem sekcijo, bas, ki bruha rife in se poigrava s kitaro. Silovitost v glasbi, trpkost v glasu in bolečino v besedilih. Nihče v Nueva Vulcano nioče biti nič posebnega: ne eleganten, ne zadovoljiv, ne zloben. Nueva Vulcano so le tri osebe, ki se znajo izražati skozi glasbo. Svojih besed ne šepetajo celemu svetu, ampak nekaj ljudem, ki jih lahko, ali hočejo, razumeti. Nueva Fuego bodo pri nas predstavili svoj prvi album Principal primera.

Just A Fire iz Chicaga so svoj zvočni napad začeli decembra 2002. Igrajo pesmi, ki so navdihnjene z nujnostjo zaščite svobode govora v času Patriot Acta. Cilji so enostavni: izvajati glasbo in biti s prijatelji, ne da bi se obremenjevali s hudobno kačo, ki počiva v njhovem predsedniku Bushu.

Just A Fire sestavljajo:
Fred Erskine (June of 44, Hoover) - bas in vokal, Chris Daly (Sweep The Leg Johnny) - kitara, Scott Adamson (Son of Adam) - bobni. Njihova insporacija so The Clash, The Police, AC/DC, Lee "Scratch" Perry in mnogi drugi.

Just A Fire so jeseni 2003 pri Asian Man Records izdali svoj prvenec Light Up.

 - thumbnail