v rubriki dogodki:
.. / / / 19.02.2009 16:31

K4: Pustni Smetnjak z D.I.M.

Druga, zdaj že tradicionalna pustna konjunktura na smetišču (21.02.) bo na ogled ponovno postavila skupinsko masko podivjanega tropa pavijanov. Prvinski utrip zapovedanemu praznovanju bo narekoval nemški brdavs z rušilnim sunkom jedrske sile: D.I.M.

Andreas Meid prvič pusti pečat sploščenemu vosku leta 2002, skupaj z dolgoletnim prijateljem Alexom Ridho in pod monikerjem Kid Alex.

Ko dvojec po štirih letih doseže mednarodno prepoznavnost, se fanta odločita za samostojni karieri; Andi se poimenuje D.I.M., Alex se okliče za Boys Noize. Andijev masivni elektro zvok, ki podira vse pred sabo, kmalu zavoha kanadski kolos Tiga. Na svoji Turbo založbi mu izda prvenec Sysiphos, kaj kmalu pa ga zaposli tudi z remiksanjem založbenih kolegov, dueta Chromeo.

Sledijo predelave prvakov od desno spodaj, The Presets in Midnight Juggernauts, na zvočni makeover pa se abonirajo tudi Midfield General in Teenage Bad Girl. Andi nato nadaljuje z izdajo lastne produkcije, komad Airbus Baby postane eden izmed "the" komadov v 2k7, adaptira tudi mainstreamovske prvoligaše, kot so Junkie XL in Fischerspooner. Sorodnosti mišljenja ga kmalu ponovno združijo z Boys Noizom, ki ga medtem proglasijo za übermenscha elektro godbe.

Andi se pridruži imperiju Boys Noize, ki ga nekateri poimenujejo kar nemški Ed Banger, z Alexom pa ponovno združita moči pod imenom Puzique. V letu 2008 Ed Banger postane francoski Boys Noize, Andi pa izda komad Is You in se ustoliči kot eden junakov indie elektronike. Na vrhuncu moči se nič hudega sluteč poda v zaspano podalpsko deželico, kar ga spremeni za vedno …

Veliki:

D.I.M. (Boys Noize, Turbo, Modular)
NubiS (Smetnjak)
mk (Smetnjak)

Mali:

Poll A Rock (myspace.com/pollarock)
Dado (code.ep)
Murko & Pichi (Elektricutes, Smetnjak)
j.ssr (Supreme.fm, Smetnjak)

Video:

Mina Fina (Smetnjak)

Vstop:

Do 24ih: 7 €
Letak, študent: 8 €
Ostali: 10 €

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Pustni Smetnjak z D.I.M. v K4 - thumbnail

Pustni Smetnjak z D.I.M. v K4