v rubriki dogodki:
.. / / / 10.02.2011 07:13

L.A. Jones & The Blues Messengers v Postojni

Že več kot tri desetletja puščajo svoje sledi na odrih blues dvoran po celem svetu, stalno so na turnejah, imajo več kot 200 nastopov letno, za sabo puščajo navdušene oboževalce bluesa. V Postojni bodo nastopili na 4. koncertu sezone Blues festival Postojnska jama v četrtek, 17. 2. 2011, ob 20.30 v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami.

L.A. Jones & The Blues Messengers predstavljajo novo generacijo stare šole bluesa, presegajo rasne, duhovne in glasbene meje. Črpajo iz svojih preteklih izkušenj, ko so igrali in snemali z velikimi imeni bluesa kot so pianist Pinetop Perkins, kitaristi Otis Rush, Jimmy Rogers, Luther Johnson in saksofonist Joe Houston, ustvarili so svoj lasten slog, temelječ na tradicijah Texasa in Zahodne obale. Hkrati pa ostajajo globoko in trdno zakoreninjeni v tradiciji Chicaga iz petdesetih let.

L.A. Jones je na koncertih pravi blues zabavljač. Ni koncerta, na katerem ne bi obiskovalci začudeno komentirali neverjetno sposobnost kitarista, ta namreč lahko enostavno preklaplja med igranjem kitare z levo ali desno roko.

Zasedba

L.A. Jones - kitara / vokal
G. Todesca - bas
V. Barattin - bobni

-- za Blues festival Postojnska jama

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

L.A. Jones & The Blues Messengers v Postojni 17. 2. 2011 - thumbnail

L.A. Jones & The Blues Messengers v Postojni 17. 2. 2011