v rubriki dogodki:
.. / / / 05.10.2003

Landmine Spring na slovenski turneji

Landmine Spring se bo v okviru svoje evropske turneje v nedeljo, 12.10., mudila v kranjskem Izbruhovem kulturnem bazenu, dan kasneje, v ponedeljek, 13.10, pa v družbi nizozemskih Inaxy v Gala hali na Metelkovi.

So se zbrali že leta 1995 v Strakoncah, na Češkem in po nekaj letih ustvarjanja in koncertiranja v domačih logih leta 1998 posneli prvi album "Do you answer me", ki je inspiracijo iskal v bendih kot so: Qiucksand, Fugazi, Jawbox in Seaweed...
Za tem so se zvrstili koncerti v domovini, leta 1999 pa so posneli 2. cd z naslovom ?Ride?, ki je izšel pri Samuel Records; katerega je nasledila 1. evripska turneja, na kateri so spremljali velikane Fugazi, Boysetsfire, Avail, Snapcase, Leatherface idr.
Pri ?Day After Records? so leta 2000 objavili tretji album ?Your World?, s promocijo katerega so prav tako obdelali celo Evropo.

Sedaj so pri isti založbi (Day After Rec.) objavili novi album ?Sip of Wine?. Landmine Spring so po mnenju kritikov z njim dokazali, da se starajo kot vino - vsak izdelek je boljši.
100 odstotni indie-rock je na novi plošči občasno obogaten še z drugim bobnarjem.

Iz Tilburga, Nizozemska, prihajajo The Inaxy, mlad in ambiciozen kvartet, ki se od drugih bendov razlikuje po tem, da njihovo glasbo resnično prežema srčnost in strast. Skupina je pred dvemi leti začela misijo: odpreti oči v napredek in prezračiti svoj pogled na današnjo individualno in negativno družbo. Tako je mnogo občutij vsakdanjega življenja našlo mesto v njihovih skladbah.
Če to preslikamo v intenzivni živi nastop, nas slika, ki jo vidimo, spominja na imena, kot so Boysetsfire, Thursday, nizozemskih Face Tomorrow in, če gremo še dlje, mtv-jevskih Coldplay.
Inaxy so klubski bend, ki za razliko od ostalih ne sledijo zgolj trendom, temveč izražajo kreativnost, ki jo inspirira preteklost in sedanjost, kot tudi vizija prihodnosti.

Po dveh demo izdajah so The Inaxy tokrat objavili prvi EP z naslovom Breaking Horizon, na katerem najdemo le 4 pesmi, ki pa so se uspele izogniti žanrskemu etiketiranju. Lahko bi jim rekli pop, rock, emo ali hardcore. Vsebujejo vse, a niso nič od tega.
Bend je (očitno) našel razmerje med intenzivnimi, melodičnimi pasažami in močnimi, agresivnimi izbruhi. Kakorkoli so pesmi postavljene, na koncu vedno vzpostavijo emocionalno nabito glasbeno vzdušje, ki raste v svoji moči in intenziteti.

 - thumbnail