v rubriki dogodki:
.. / / / 10.10.2014 15:01

Linkin Park ponovno v Evropi

Skupina, ki je ravno zaključila uspešno turnejo po ZDA skupaj z skupinama Thirthy Seconds to Mars in AFI, se po treh mesecih ponovno vrača v Evropo. Tokrat ne bodo igrali na festivalih ampak bodo imeli samostojne koncerte. Pred skupina za evropsko turnejo so Of Mice & Men. 14. novembra se bodo v okviru The Hunting Party turneje ustavili tudi na Dunaju.

Linkin park je edinstvena skupina, ki izvira iz Augore Hills v Kaliforniji. Njen nastanek sega v leto 1996 in je od takrat prodala več kot 60 milijonov albumov in osvojila 2 grammyja. Poleg tega je tudi edina rock skupina, ki ima na Facebooku več kot 65 milijonov všečkov. Večkrat jih tudi opredeljujemo kot najbolj znane in poslovno uspešne predstavnike Nu Metal žanra zaradi njihovega prvega albuma Hybrid Theory (2000), ki je bil prodan v več kot 22 milijonov izvodih po vsem svetu. Letos pa so ponovno presenetili svoje oboževalce z izdajo novega albuma The Hunting Party, ki je precej podoben prvemu albumu. To je prvi album od leta 2003 pri katerem ni sodeloval producent Rick Rubin. Dokazali so tako oboževalcem kot kritikom, da so še vedno sposobni izdati album kot je bil Hybrid Theory in s tem navdušili tako svoje oboževalce kot tudi kritike. Že samo ime plošče nam lahko pove, da so pesmi bolj agresivne in močne. V besedilih pa kritizirajo politično situacijo, glasbeno industrijo in založbe ter vse ostale, ki jih skušajo ustaviti.

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Dave Phoenix Farrell, Rob Bourdon in Joe Hanh bodo zaigrali vse od starih uspešnic kot so Crawling, Faint, In The End in Numb , Lost in the Echo, Burn It Down do pesmi iz novega albuma The Hunting Party kot so Wastelands, Rebellion in Final Masquerade.

Če se želite udeležiti koncerta lahko kupite karte tukaj.

Sara Todorovič - avatar

Sara Todorovič

Stalni dopisnik ŽVPL, ki je od 18.06.2013 na ŽVPL-u skupaj objavil 19 člankov.

Linkin Park na Dunaju - thumbnail

Linkin Park na Dunaju