v rubriki dogodki:
.. / / / 15.04.2005

Mad Caddies in Backstage v Ljubljani

V torek, 10.maja, se slovenski publiki obeta prvovrstna ska-punk predstava, cepljena z vplivi reggaeja, swinga in drugih plesnih ritmov. Na odru Cvetličarne - Media park bodo nastopili Mad Caddies v spremljavi Backstage.

Melodičnemu punk valu, ki je na glasbeni sceni sredi prejšnjega desetletja povzročil močan odziv, še zdaleč ne pojenjajo moči. Navztrajnejše skupine, ki so uspele razviti svoj glasbeni potencial in uresničiti talent, tudi danes dobrodošlo, sveže in energično bogatijo glasbeno ponudbo. Ne ozirajoč se na trenutne glasbene trende in zveste svoji ustvarjalni formi, se preko neštetih nastopov in všečnih albumov vedno znova dokazujejo zvesti publiki.

Iz osrčja Kalifornije se v Ljubljano po šestih letih vrača skupina Mad Caddies, ki velja za eno najprepričljivečih in izvirnih skupin melodičnega punk vala. Ska-punk atrakcija iz Santa Barbare je nastala leta 1995, ko je šesterica lokalnih surferjev našla svoje glasbeno poslanstvo. S prvencem Quality Softcore so navdušili javnost. Nevejetno privlačna mešanica skaja, punka, rockabillya, reggaea, dixiea, jazza, surfa, countrya in swinga je padla na plodna tla. Nemudoma jih je pod svoje okrilje vzela založba Fat Wreck, ki jo vodi legendarni frontman skupine NOFX, Fat Mike.

Med zadnjimi izdanimi albumi izstopata studijski "Just One More" in živi "Live From Toronto: Songs In The Key Of Eh", slednji se po mnenju nekaterih domačih glasbenih poznavalcev uvršča med boljše žive albume. Glasbo in značaj skupine Mad Caddies je najbolje zaznati preko njihovega živega nastopa. Večletne odrske izkušnje, privlačna in energična glasba ter karizmatični odrski nastop so sestavine, ki prepričajo tudi največje omahljivce. Skupina je z leti svojo glasbeno sliko se izostrila in preko neštetih koncertov širom sveta pridobila zavidljivo število navdušencev. Leta 1999 so v okviru Fat Toura (kakopak v organizaciji SKUC-Bube) nastopili v ljubljanskem K4 in prevzeli prisotno občinstvo.

Ozračje bodo ogrevali ljubljanski novodobni punkerji Backstage, ki trenutno predstavljajo eno vidnejših imen slovenske alternative. Po odličnem prvencu, ki so ga izdali lansko leto, so fantje nastopili na številnih odrih doma in na tujem. Po koncertu s Caddiesi bodo konec maja, kot prva slovenska skupina, nastopili na avstrijskem Aerodrome festivalu, ki velja za enega največjih v Evropi. Načrtovanih imajo se nekaj vidnejših nastopov. Več na www.backstageband.com

Rezervacija vstopnic na: info@skuc.org

Cena: 2500 sit; na dan koncerta: 2800 sit

Blagajna Cvetličarne bo na dan koncerta odprta od 20.00 dalje, prevzem rezervacij najkasneje do 20:45.

 - thumbnail