v rubriki dogodki:
.. / / / 26.07.2010 06:42

Njoki summer festival 2010 - 8.8. v Ajdovščini

Kljub lanskemu neurju, ki je odpihnilo drugi dan Njokov, se organizatorji ne dajo. V prenovljeni obliki bo Njoki Summer fest tudi letos. Letošnja enodnevna izvedba prinaša pravo bero skupin, ki so uveljavljene tako v Sloveniji, kot tudi na tujem. Tako bomo na festivalu lahko videli Elvis Jackson, Lawgawon, No Use For A Name in Overflow!

Njoki 2010 bodo letos gostili enega izmed najbolj vročih in delovnih bandov ta hip, skupino Elvis Jackson, ki bo v Ajdovščini koncertirala prvič po izidu albuma Against The Gravity.

Skupina, ki je svojo glasbo, koncertno energijo in atraktivne nastope predstavila praktično na večini velikih evropskih festivalih si je ustvarila armado fenov doma, v Evropi in drugod po svetu. Album Against The Gravity pomeni velik korak naprej tako za Elvis Jackson kot za celotno slovensko glasbeno sceno.

Na skupni evropski turneji sta tudi dva ameriška benda, Lagwagon in No Use For A Name, ki sta s svojim značilnim melodičnim skate punkom reden gost evropskih in sploh svetovnih odrov, saj gre za skupini, ki svoj čas najraje prebijeta na turnejah.

In če člani niso ravno na turnejah z matičnimi zasedbami, se zberejo še v superskupini Me First and The Gimme Gimmes, ali pa v akustični varianti Tony in Joey preigravata komade obeh bendov in se očitno zelo zabavata. Vsekakor bi lahko rekli, da so pravi turnejski odvisneži.

Njoki bodo gostili tudi hrvaške Overflow, ki že leta navdušujejo s svojim melodičnim ostrim garažnim punk rockom, saj so v letih svojega obstoja obiskali praktično vse evropske države, igrali so tudi na velikih festivalih in se letos podali celo na krajšo ameriško turnejo. V Ajdovščino se Overflow vračajo že četrtič, saj jim je vedno ostala v lepem spominu. Posebni gost večera bo tokrat v video varjanti, neprekosljivi in jezični Smaal Tokk, Joouu!

Letošnje prizorišče je ploščad pri Hiši Mladih, Vipavska 11, vstopnice so v predprodaji v sistemu Eventim na vseh Petrolovih servisih, Dallasovih trgovinah, Kompasovih poslovalnicah…in še in še.

Cena vstopnice: 22€ v predprodaji, 25€ na dan koncerta.

Uradne spletne strani in linki festivala:
www.njokifestival.com
www.myspace.com/njokifestival

www.facebook.com/njokifestival

www.twitter.com/njokifestival


Več informacij o skupinah:
Elvis Jackson: www.elvisjackson.com // www.myspace.com/elvisjacksonband
Lagwagon: www.myspace.com/lagwagon
No Use For a Name: www.myspace.com/nouseforaname
Overflow: www.overflow-tv.com // www.myspace.com/overflowpunkrock

Pričetek koncerta ob 16.30, vstop na prizorišče ob 14:00 uri.

Za Njoke festival

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Langwagon na Njoki summer festivalu 2010 - thumbnail

Langwagon na Njoki summer festivalu 2010