v rubriki dogodki:
.. / / / 21.04.2005

Matthew Herbert v Zagrebu

V sklopu festivala Žedno Uho, ki se v zagrebškem KSET-u vrsti že šesto leto prihaja 29.04.05 v goste eminenca elektronske glasbe, Matthew Herbert, podporo pa mu bodo izkazali Groodanje A/V Team iz Hrvaške.

Herbert se je z glasbo začel ukvarjati že s štirimi leti, pri šestnajstih odšel na turnejo s svojim orkestrom, njegovo glasbeno usmeritev pa je podkrepil še njegov oče, ki je bil BBC-jev inžinir zvoka. Tako je bil Herbert stalno obkrožen z vplivi (elektronske) glasbe in tehnologij zvočnih manipulacij, to pa ga je dokončno zaznamovalo, da je ostal v glasbenih vodah.
Sicer velja za enega pionirjev, ki so pričeli s poigravanjem z organskimi zvoki iz okolja in to vpeljeval v elektronsko glasbo, ki jo je ustvarjal.
Matthew ustvarja pod različnimi psevdonimi kot so Doctor Rockit, Wishmountain, Herbert, Radio Boy, prav tako raznolike pa so žanrske usmeritve, v okviru katerih ustvarja - vse od tehna, jazzy elektra ter housa.
Stalno podira glasbene omejitve in stremi k inovativnosti in eksperimentiranju, saj je po njegovo to bistvo elektronske glasbe -izzivanje konvencij, pripraviti ljudi do plesa s čudnimi zvoki ter ritmi.
Ni odveč dodati, da mu gre to prav dobro od rok.
Sodeloval je pri produkciji albuma Bjork, remixal Moloko, R.E.M., Perry Farrell-a ter ustvaril kar nekaj filmske glasbe.
Skratka, več kot očitno je, da je Herbert glasbenik velikega kova, ki ga, glede na bližino obiska resnično ne gre zamuditi.

Predprodajna cena vstopnice: 65 kn
Na dan koncerta: 80 kn
Več informacij na spletni strani KSET-a: http://www.kset.org/

Alenka Gomboc - avatar

Alenka Gomboc

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 8 člankov.