v rubriki dogodki:
.. / / / 24.04.2002

Mesto mladih 2002

Klub goriških študentov bo po velikem uspehu in množični udeležbi iz prejšnjih štirih let, tudi letos organiziral istoimensko prireditev Mesto mladih 2002, ki bo potekala od sobote, 27. aprila do torka, 30. aprila 2002. Na zaključku prireditve s kresom vas bodo zabavali Siddharta, celoten program pa je tudi letos zelo pester!

Obseg prireditve bo, tako rekoč, zajela celotni ožji center mesta, saj se bodo prireditve odvijale na travniku pred občinsko stavbo, v Primorskem dramskem gledališču, na Bevkovem trgu, v prostorih Kluba goriških študentov, v novogoriškem Športnem parku,... Skušali se bomo dotakniti vsakega meščana in vseh ostalih z okoliških krajev, saj s tako obsežno prireditvijo še dodatno želimo prikazati delovanje študentskega kluba, predvsem pa Novi Gorici podariti štiri dni veselja, razposajenosti, brezskrbnosti in počitniških užitkov, dobre družbe, najboljše glasbe,...

Programska shema

Koncerti
Ta programski sklop se bo večinoma odvijal na prostem, in sicer v samem centru Nove Gorice. Predvidena sta dva večja koncerta (Siddharta in Cubismo s šestimi predskupinami). Nastop trenutno najbolj popularne glasbene skupine v Sloveniji in zabava s hrvaškimi latino mojstri! Čez dan bodo program popestrile nadvse zanimive gledališke igre znanih in manj znanih avtorjev. Če bo vreme naklonjeno, se bodo predstave odvijale na prostem, v soju toplih pomladnih žarkov.

Šport
Organizirali bomo vrsto športnih prireditev, namenjenih vsem, ki se bodo želeli pomeriti v različnih panogah. Športni nadebudeneži se bodo lahko udeležili turnirja v malem nogometu, košarki, street ballu, odbojki,... Prireditev bo zanimiva tudi za vse tiste, ki ne dajejo toliko pozornosti na dnevni "športni odmerek", in jim zadošča navijanje in spodbujanje.

Izobraževanje
Pomembna komponenta Mesta mladih je različna paleta izobraževalnih razprav. Prejšnja leta so ta programski sklop zaznamovale okrogle mize na temo 3. Univerza na Primorskem, ksenofobija, odnos Slovenci - zamejci, problematika odraščanja in druge. Za letošnjo prireditev pripravljamo nadvse zanimive teme razprav. Prva okrogla miza bo v celoti posvečena študentom, ki se skušajo na vse možne načine znajti, kako prodreti v tujini, tako da svojo pot pričnejo s štipendijami v tujini, ob izmenjavi s tujimi študenti in nenazadnje z opravljanjem obvezne prakse, prav tako v tujini. Pozornost bomo posvetili tudi raznolikosti današnje civilne družbe, zato bomo poseben poudarek dali na številčnost subkultur današnje družbe. Vse razprave bodo potekale na podlagi razlage in izkušenj, ki jih bodo pripravljeni deliti strokovnjaki z omenjenih področij (ŠOU v Ljubljani, predavatelji Fakultete za družbene vede,...).

Otroški program
Ta sklop je namenjen najmlajšim, saj se vsako leto trudimo, da bi jim pričarali, vsaj za nekaj dni, čarobne igralne kotičke, imenitne otroške predstave in najudobnejši prostor za igro in zabavo. Skupaj z otroki bomo v pravljični svet odpotovali že prvi dan prireditve ob bogatem otroškem programu, raznovrstnih delavnicah, plesnih točkah,... K sodelovanju bomo povabili otroke iz vseh goriških vrtcev in okolice, pa tudi tiste, ki se še vedno skrivajo v varnih domačih zavetjih.

Razstava
Skupina mladih obetavnih umetnikov z različnih likovnih akademij, domačih in tujih, bo pod taktirko Gregorja Kovačiča zaživela v obliki vsestranske kulturno-glasbene prireditve v Mestni galeriji PDG-ja. Celoten potek prireditve smo se odločili zaokrožiti s fotografsko delavnico, ki bo z budnim fotografskim objektivom spremljala celotno dogajanje, tako zunaj kot noter, podnevi ali zvečer,..

Podrobnejši program in več o Mestu mladih najdete na spletni strani www.mestomladih.net.

Za Mesto mladih

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.