v rubriki dogodki:
.. / / / 21.10.2003

Miss.Bee predstavljajo novi album

Kranjska skupina Miss.Bee, ki si je lani za prvo ploščo prislužila Bumeranga za inovacijo, bo v sredno 29.10. ob 22. uri v KUD-u France Prešeren predstavila novo ploščo imenovano Stop and think.

Glede na razmere na slovenski sredinski rockovski sceni pred petimi, desetimi leti, smo lahko danes zadovoljni, da v tem polju prevladujejo skupine, ki črpajo iz sodobnosti. Obenem pa verjetno drži, da je med njimi malo takih, ki bi očitno odstopale. Bi bile razpoznavne, samosvoje, drugačne. Miss.Bee so vsaj pri nas taka, hvalevredna izjema.

Za Miss.Bee iz Kranja smo prvič slišali ob festivalu Novi Novi Rock leta 2001, ko so padli skozi rešeto mnogih prijavljenih in se uvrstili med pet nastopajočih na sami prireditvi. A zametki skupine segajo že v konec osemdesetih let, ko so kot Barockoko obredli malodane vse slovenske klube in se v skladu z razmerami predstavili v oddaji Videogodba in zmagali na Rock delavnici v Trebnjem.

Po desetih letih premora, ki so ga člani zasedbe izkoristili za bivanje in doživljanje na različnih koncih sveta, so se ob pomoči pevke Melite Feldin ponovno zbrali kot Miss.Bee. Izkušnje svetovnih potovanj in bivanj so se prvič zrcalile na prvi plošči With A Smile On My Face, ki jo je skupina po dolgotrajnem iskanju založnika objavila kar sama.

Več o skupini najdete na njihovi spletni strani missdotbee.com, vidimo pa se 29. oktobra KUD-u.

Miss.Bee - thumbnail

Miss.Bee