v rubriki dogodki:
.. / / / 04.09.2004

Montefiori Cocktail se steže v Maxu

V velenjskem klubu Max bo v torek 7. septembra ob 21h prvič pri nas nastopila italijanska skupina Montefiori Cocktail z izjemno dopadljivim, a hkrati nevnavadnim glasbenim izrazom. Kot edini na svetu negujejo nostalgičen italo-lounge pop ali pop glasbo petdesetih in šestdesetih let prejšnjega stoletja pomešano z veliko mero instrumentalitične dobrodušnosti in humornosti. Kičasta nostalgija in vonj po vrhunskemu stilizmu pomešana v eno kričečo, a nikakor ne agresivno barvno tubo!

Montefiori Cocktail so edinstven odklon od acid-jazza, ki se je pomešal z lounge glasbeno filozofijo - v glasbo, ki je namenjena kolorirani ambientalni vznesenosti, glasbi, ki sodi k starim televizijskim posnetkom modnih revij ali pa (še bolj) v vedno mamljive erotične filme, ki naj se previloma dogajajo na Azurni obali ali pa v središčih slikovitih italijanskih velemest.

Za Montefiori Cocktail so značilni staromodni sintetični zvoki, pred katerimi v ritmih sambe, cha-cha, rumbe in tanga vselej drvi malce nevrotični glas skasofona, pogosto pa se čez vse to oglasi tudi ženski vokal ali pa moško jazzovsko fraziranje.V podoben žanrski koš bi lahko uvrstili tudi Japonca Pizzicato Five, Čilence Se?or Coconut, podobno zveni tudi Dmitri From Paris.

Montefiori Cocktail so lani pri svoji stalni založniški hiši, to je sloviti bolonjski znamki Irma, izdali tretje delo, prvo po treh letih, naslovljeno Riccolta no. 3. Montefiori Coctail so redni gostje jazzovskih festivalov po vsem svetu.

Matjaž Ambrožič - avatar

Matjaž Ambrožič

Zunanji dopisnik ŽVPL, ki je od 07.05.2000 na ŽVPL-u skupaj objavil 63 člankov.

Montefiori Cocktail - thumbnail

Montefiori Cocktail