v rubriki dogodki:
.. / / / 26.10.2004

Moveknowledgement v Gala hali

Moveknowledgement se v soboto, 6. novembra, po poldrugem letu od nepozabne promocije albuma Sun Sun spet vračajo na Gala oder na Metelkovi.

Družina glasbenikov, ki je pod okriljem te dolge skovanke dobila streho nad hišo ustvarjanja, je nastala zelo organsko - na jam-sešnih, kjer je iz preprostih in neprisiljenih kitarskih linij in ritmov nastajala poslušljiva "groovy" glasba, mozaik sodobnih glasbenih žanrov, kateri je vsak član dodal svoj pridih. Moveknowledgement namreč želi poslušalcem ponuditi čim širše glasbeno doživetje; stalno spreminjajoči se repertoar hip-hopa, drum'n'bassa, jungla, reggaeja in funka vključuje tudi jam sessione in freestyle improvizacije. Besedila skladb so v angleščini in slovenščini. Člani skupine se zavzemajo za svobodno izražanje v glasbenem smislu, obenem pa promovirajo umetnost kot neobremenjeno prepletanje različnih žanrov (glasba, grafiti, poezija ...).

Reference Moveknowledgement so predvsem nastopi na festivalskih odrih. Nepogrešljivi so praktično na vseh omembe vrednih slovenskih festivalih, poleg tega pa veljajo za prvo slovensko skupino, ki je nastopila na srbskem festivalu Exit v Novem Sadu.

N'Tokovi samostojni izleti in menjava basista so v zadnjem obdobju v skupino vnesli nove izkušnje in energijo,?kar se odraza v koncertnih interpretacijah starih hitov, kot tudi v novonastalih skladbah, ki bodo oplemenitile?sicer predvidljiv koncertni repertoar.

Vstopnina: 1000 sit

 - thumbnail