v rubriki dogodki:
.. / / / 27.11.2004

Analena in Chang Ffos v Rdeči Ostrigi

v soboto, 18.12., bosta v škofjeloški Rdeči Ostrigi nastopili skupini Analena in Chang Ffos. Izraz "analena" izvira iz starodavnega Sanskrta in pomeni "kot/od ognja". Člani Analene so se odločili, da bodo skupina drugačne vrste,skupina, ki bo poskrbela, da ogenj ne ugasne.

Chang Ffos, trudi zabrisati utrjene meje med ekstremnimi podžanri hard rock glasbe, mešajo rock z metalom in hard core-om ter hrup s psihadeličnostjo v besno kipečem kotlu, vse to pa začinijo z aromo retro-rock okusa. Najbolj opazen vpliv so vsekakor Melvins, Neurosis, Kiss It Goodbye, Converge, Crowbar, Bad Brains, Kyuss, Today Is The Day, Sleep, Faith No More, Mr. Bungle,...

Zadnje čase pa je vsa pozornost skupine usmerjena na atmosferskost, vrtoglavi kaos, energičnost in skoraj bolečo, žgoče razbijajočo glasnost, po kateri so Chang Ffos znani.

Se vidimo - na koncertu ali pa doma s slušalkami na glavi. Vabljeni ste. Do takrat pa, kot pravi sama Analena v svoji srce segajoči skladbi "Work In Progress": Bodite na preži!

 - thumbnail