v rubriki dogodki:
.. / / / 23.08.2000

Novi rock 2000

9. septembra ob 19:30 uri na že znanem prizorišču - ljubljanskih Križankah. Novi rock je v dvajsetih letih svojega delovanja predstavljal nove (alter) rock bende, ki so v tistem času delovali na tleh naše domovine. Med bendi, ki so igrali na NR-jih (beri Novi rock) so se znašli tudi Pankrti, Lačni Franz, Martin Krpan, Videosex, Niet, ... in še kopico eminentnih gostov.

Na Novih rockih se je v teh letih zvrstilo 175 benov pred cca 70.000 poslušalci, kar je povprečno 400 obiskovalcev na en (relativno) neznan slovenski bend, kar je za naše razmere ko mladi bendi igrajo povprečno za 4 do 40 ljudi res dosežek. Za Novim rockom že leta in leta stoji ata Vidmar, tisti gospod, ki vedno in povsod 'cruisea' s svojimi sončnimi očali. In ata Vidmar je res model! Če recimo v Google vpišete Igor Vidmar vam izpiše 1140 rezultatov, če pa naprimer vpišete moje ime pa samo 71. Ni kej, statistike so obrnjene njemu v prid...

Če sodimo po uspehih starih prdcev (Predin, Lovšin & Kreslin), bo vsaj en od liderjev bendov, ki v teh letih godejo na NR čez nekaj petletk pel himno hmm ... recimo slovenskim igralcem pola na evropskem prvenstvu. Jipiiii, kajneda?

Poglejmo si kandidate, katere bodoče superzvezde bomo slišali na dvajsetem Novem rocku:

Brocken Lock, Črnomelj
Bitch Boys, Ljubljana
Dežurni krivci, Sv. Juri ob Ščavnici
Terminal Desease, Zagorje ob Savi
Karpis, Djurdjevac in
Torul, Ljubljana

Kot gostje se bodo pojavili:

Siddharta (zadnji nastop s sedanjim programom),
Psycho-path (skoraj slo-alter-legende),
Indust bag (ki so nastopili na prvem NR leta '81) in
Darkwood Dub (prvi nastop postrockerjev iz Beograda).

Okoli Novega rocka se bo dogajalo marsikaj, okrogle mize, srečanje bendov NR med 81-95, ponatis zgoščenke "Še pomnite, punkerji" in veliko več. O vsem boste obveščeni prav tu ali pa v rubriki dogodki.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.