v rubriki dogodki:
.. / / / 19.04.2002

O.S.T. predstavlja Symbiosis z Valentinom Kanzyanijem

Kdo pravi, da npr. techno in rock ne moreta koeksistirati? Da se ne moreta dopolnjevati, nadgrajevati in plemenititi? V Sloveniji je takšnih zapriseženih rockerjev in raverjev mnogo. Rock skupina O.S.T. skupaj s sodelavci in prijatelji iz drugih glasbenih zvrsti nadaljuje s podiranjem glasbenih meja v okviru prireditev, ki potekajo pod skupnim imenom Symbiosis in istočasno širijo idejo strpnosti v vsakdanjem življenju.

Po uvodnem uspešnem krstu, ki je bil konec februarja v Mariboru, se bo na glasbenem odru nadaljeval eksperiment, ki bo spet povzročil srečanje dveh na videz popolnoma nezdružljivih svetov, tokrat sveta rock glasbe in techna. Spet bomo priča še večjemu združevanju nasprotij, paradoksov in polarnosti iz katerih se bo porodila višja celota; sinergetsko načelo, ki predstavlja osnovo najvišje oblike umetnosti, saj je reševanje konfliktov pravi izraz ustvarjalne moči.

Energija techna se bo tako združila z občutki rocka v novo nadgrajeno celoto, ki bo predstavila glasbeno izraznost sodelujočih v novi luči in perspektivi. Distorzirani udarni zvok glasbene skupine O.S.T. se bo pomešal z repetativnostjo in zvočno pestrostjo slovenskega techno velikana Valentina Kanzyanija.

Tradicionalni koncept rock koncerta bo nadgrajen z znanji in izkušnjami sveta plesne elektronske glasbe. Koncert glasbene skupine O.S.T. ne bo več segmentiran na posamezne skladbe ampak se bo zlil v simbiotičen neprekinjen tok, ki bo razširjen v nov koncept performansa s pomočjo techno DJ-a in producenta Valentina Kanzyanija.

Žanrsko pestrost in "flow" večera bodo soustvarjali še DJ Borka (breaks), DJ Markoman (drum'n'bass) in DJ Mexico (drum'n'bass). Celoten event bo pravtako še podprt s scenografijo, ki je že kar stalnica koncertov glasbene skupine O.S.T.

Čas in prostor zlitja: 25.4.'02, Klub Subsub, Ljubljana

Za Symbiosi

O.S.T. - thumbnail

O.S.T.