v rubriki dogodki:
.. / / / 26.09.2000

E-Laboratium Bang - Voyage To The Outer Limits

Ambasada Gavioli v sklopu svojih tematskih jesenskih večerov tokrat prvič predstavlja celovit klubski trance večer z domačimi in tujimi artisti. Trance, ki se je v letošnjem letu močno razširil tudi pri nas, tokrat na gramofonih Angležev, vodilnih v tej popularni glasbeni zvrsti.

Dance Lounge Ambasade Gavioli se bo 6. oktobra prvič v celoti prelevil v trance plesišče. Različne podtone te glasbene zvrsti je doslej v klubu celovito predstavljal stalni glasbeni sodelavec Crazy Lemon, tokrat pa ga bodo učinkovito podprli Angleži: Caspar Pound s hard tranceom, prvič v AG tribal trance live act in misteriozna zasedba Koru ter Matt Wilson, ki v svoj set vmeša tudi nekatere bolj alternativne zvrsti trancea.

Casparja Pounda se starejši obiskovalci prireditev elektronske glasbe spominjajo po nepozabnih hitih House Is Mine in Total Confusion. Je tudi lastnik založbe Rising High, danes pa svoje produkcije izdaja pri Deviantu, ki je v lasti Paul Van Dyka. Kot drugi britanski predstavnik vrti Matt Wilson, ki aktivno vrti šele zadnja tri leta, kljub temu pa je dosegel že precej vidnih uspehov. Je rezident DJ kar štirih londonskih mesečnih klubskih večerov Seed, Torque, Chaos in Submaniac. Da pa resnično sodi med opaznejše talente, dokazujejo tudi nastopi na pariški Techno paradi, Eclipsu, Escape from Samsara, Energyju in Evolutionu v Pragi, Tsunamiju v Amsterdamu, partyjih, ki so pritegnili med 10 in 25 tisoč ljudi.

V podporo in popestritev trance večera pa še nastop v živo, londonski live act Koru z deep trance, tribal house in ambient glasbo. Koru se uvršča tudi med začetnike drum'n'spacea ter uplifting drum'n'bassa. Mistično moč združujejo s sodobno tehnologijo, s čimer ustvarjajo hipnotične groove, globoke vibracije in empatijo med elementi. Svojo glasbo so preizkusili v številnih londonskih klubih, med drugim tudi v Ministry Of Sound, izdali pa so jo tudi na zavidanja vredni zbirki vinilov.

Vizualni ekvivalent tega večera pa je MOTION - LAB, spektakularni plesno gledališki performans v koreografiji Sebastjana Stariča in Braneta Potočana. Ustvarjalca tudi sama nastopata v gibalnem laboratoriju, kjer se bo skupina 20 plesalcev borila z zakoni ravnotežja ter odpirala vrata novim, še nedefiniranim področjem človeškega bivanja. Pri nas do sedaj še neprikazani efektivni performans se bo zaključil z nastopom bobnarjev in povratkom v trance večer Ambasade Gavioli.

Ob bok tranceu v Dance Loungu pa house v Mezaninu. Paolo Barbato, sodelavec uspešnega italijanskega produkcijskega teama East Town, skupaj s še eno legendo italijanskega house zvoka, Alfredom Azzettom, ter hrvaškim teamom Amorjem & Darianom. Skupaj kot nezaustavljivi team E-Laboratium Bang - Voyage To The Outer Limit večera v AG.

V AG se bodo zvrstili:

Dance Lounge
Caspar Pound
Matt Wilson
Koru LIVE!
Crazy Lemon
+ performans: MOTION - LAB

Mezanine
Alfred Azzetto
Amor & Darian
Paolo Barbato

Ambasada Gavioli, Izola; 24:00 - 8:00; 6. oktober 2k

Za Ambasado Gavioli

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.