v rubriki dogodki:
.. / / / 07.02.2004

Pesem pod padalom jutri v Tivoliju

V počastitev največjega slovenskega kulturnega praznika mladi za mlade, v organizaciji Šolta in ŠOU v Ljubljani, v parku Tivoli že četrto leto zapored pripravljajo kulturno-športni spektakel Pesem pod padalom.

Dogodek že od vsega začetka velja za neke vrste brezplačno alternativo prireditvam visoke kulture, ki v času največjega slovenskega kulturnega praznika potekajo po vsej Sloveniji.

V popoldanskih urah se tako znova ob prijetnem glasbenem in pestrem kulturnem programu, ob recitiranju Prešernove poezije v eksotičnih jezikih in erotične poezije v slovenskih narečjih obeta doskok Šoltovih padalcev Hudičkov.

Kot že vsako let doslej organizatorji znova obljubljajo tandem presenečenja, v katerem se bo v primeru lepega vremena, skupaj z izkušenim padalcem iz skupine Hudički, iz največjega dvokrilca na svetu - antonova AN 2, v globino pognala znana slovenska osebnost.

Obisk spektakla se iz leta v leto veča, organizatorji pa upajo tudi na dobre vremenske pogoje za skok Hudičkov. Vsem prisotnim na kulturno-športnem spektaklu organizatorji že tradicionalno obljubljajo tudi Prešernovca, zvarek, ki pogreva srca in veča umetniški navdih.

Program - 8. februar, park Tivoli

15.00 - Uvodni nagovor
15.10 ? Zdravljica in prvi skoki padalcev
15.15 ? recitacija erotične poezije v slovenskih narečjih
15.25 ? nastop pevskega zbora
15.30 ? recitacija Prešernove poezije v tujih jezikih
15.35 ? recitacija erotične poezije v slovenskih narečjih
15.50 ? drugi skok padalcev
16.00 ? pesem v slovo

Mojca Ocvirk

Pesem pod padalom - thumbnail

Pesem pod padalom