v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2011 09:54

Prihaja Festival Cvičkarija 2011

Festival Cvičkarija je tradicionalen žur, ki jo Društvo novomeških študentov organizira že 18. leto zapored. Zanimivo je da letos festivala v Novem Mestu letos ne bo (prav tako je izpadel tudi Koper). Se bo pa festival zgodil v Ljubljani 20. aprila in v Mariboru 4. maja. Kot vedno se obeta hudičevo dobr žur in seveda na litre in litre dobrega Cvič'ka.

Ideja za festival je nastala je iz želje po skupni zavesti, s katero se bi poistovetila in povezala večina dolenjskih študentov, ki se šolajo v Ljubljani. V tem duhu je začel nastajati koncept današnje Cvičkarije. Ob polnoletnosti festivala, oragnizatorji obljubljao vrnitev k njegovim koreninam, njegovi prvotni ideji, da se študenti razkropljeni po celi Sloveniji družijo in zabavajo na dolenjski prireditvi, ob dolenjskih običajih in glasbi.

Program ljubljanske Cvičkarije 2011

Popoldanski etno – enološki del Cvičkarije bo potekal na Trgu francoske revolucije, s pričetkom ob 13:00. Predstavili se bodo dolenjski vinogradniki in rokodelci, dolenjska etnološka in enološka kulturna društva ter Turistično informacijski centri iz Novega mesta in okolice.

Kot je že navada bo vseskozi potekala degustacija cvička. Za živo vzdušje na prizorišču bosta skrbeli glasbena skupini Brencel banda ter Primož Turk in Skrajneži in Folklorna skupina Plamen.Prav tako se nam bo pridružil mažoretni klub Takt in šentjernejska godba na pihalih. Ves čas se bodo izvajale tudi različne nagradne igre.

Večerni del bo tudi letos v Križankah. Program se bo pričel ob 20. uri z izbranci novomeške glasbene scene: Crossfire, BHC, Versus, Soddiha, D’Neeb, Mama Manka z Rock Otočec fanti, Dan D in Mladi Dolenjci.

Vstopnice bodo na voljo od 1.4.2011 na Infotočki DNŠ, po fakultetah v Ljubljani ter na vseh prodajnih mestih Eventim.

Več o festivalu pa seveda tule

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Cvičkarija 2011 - thumbnail

Cvičkarija 2011