v rubriki dogodki:
.. / / / 09.04.2002

Vampirya IV - ples vampirjev

V petek 19. aprila se bo na ljubljanski Metelkovi v klubu Channel Zero zgodil gotski večer Vampirya. Tokrat že četrta po vrsti, hkrati pa bodo obeležili jubilej, eno leto delovanja.

Temačni ritmi se v svoji četrti inkarnaciji Vampirya IV - Down where we belong vračajo v slovensko prestolnico. Hkrati je to tudi prva obletnica tromesečnih gotskih večerov Vampirya (http://www.vampirya.org), ki so postali že kar sinonim temačne scene v Ljubljani.

Tokrat bo poleg stalne DJ in VJ ekipe v gosteh tudi rimski synthpop/ebm/elektro dvojec brez krmarja Pulcher Femina (http://www.decadancerecords.it/pulcherfemina). Njuno glasbo bi lahko opredelili kot melanholično in hkrati energično potovanje v najbolj intimen svet človeških čustev. Album "Shadows of the Lovers" skozi elektro in futurističen synth-pop približa poslušalca k naravi neomadaževane ljubezni, glasba polna strasti, ki prevzame plesišče s svojimi impulzivnimi ritmi in odkrivajočimi sanjami. Pulcher Femino je leta 1997 ustanovil Roberto Conforti. V istem letu se mu z vokali pridruži Anna Cerichelli, s katero pri italijanski založbi Decadance Records (www.decadancerecords.it) izdata album "Fallen Angel". Kmalu po izdaji se Anna odloči, da zapusti skupino. Kljub temu v avgustu 2001 v nemškem studiu Sonicstage Recordings s pomočjo producenta Volkerja Lutza (Evil's Toy) že nastaja drugi album "Shadows of the Lovers". Na tem albumu je z vokali sodelovala Daniela Bruno (Miriam) v živo pa se Robertu pridruži Francesca, nova klaviaturistka.

Po koncertu bo predstavljen kratek (13 min) experimentalni film "Goth" slovenskega multimedijskega umetnika BORCHIdotCOM (http://www.borchi.com), ki bo v kratkem zasedel tudi istoimenski spletni naslov.

Po projekciji bo sledil gothic night. Za eklektično tanzmaschino tipa: Gothic, Industrial, EBM, Electro, Darkwave.. bodo do jutra skrbeli DJi: MoonChild, Urbanus in Burzum.

Video projekcije: VJ Bat

Zaželjena je tudi primerna oprava (dresscode): dark, usnje, PVC, fetiš, vampirski videz ... itd!

Pričetek ob 21uri.

Vampirya.org

Vampirya - thumbnail

Vampirya