v rubriki dogodki:
.. / / / 01.12.2003

Projekt VIRUS oz. Svetovni dan boja proti Aidsu

Ob svetovnem dnevu boja proti AIDS-u so študenti medicine in ostalih fakultet zbrani v Projektu VIRUS že tretje leto zapored pripravili vseslovansko akcijo ozaveščanja širše javnosti o problematiki HIV/AIDS-a V okviru akcije bodo razdelili 80.000 kondomov z informativnimi letaki, 20.000 rdečih pentljic ter 65.000 kosov drugega promocijskega gradiva, dogajanje pa bo doseglo vrhunec s Koncertom za Evo na Kongresnem trgu, na katerem bodo nastopila znana imena slovenske glasbe.

Poleg vseh akciji, ki bodo obsegala razdeljevanje tako kondomov kot letakov je pomebno omeniti da bodo na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja Kliničnega centra potekala anoniman in brezplačna testiranja na okužbo z virusom HIV (danes 1.12. med 10 in 16 uro). Akcija se bo zaključila s Koncertom za Evo, ki se bo ob 18h začel na Kongresnem trgu. Na njem bodo nastopila znana imena slovenske glasbe, kot so: Adi smolar, Zoran Predin, Rok'n'band, Siti hlapci, Ks!ht, Nude

Skratka da ne bom dolgovezil, bodite osveščeni ker se bojujemo proti tej bolezni vsi, ne samo tisti, ki so z njo okuženi.

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.