v rubriki dogodki:
.. / / / 21.09.2000

Rokenrol-ska-pank veselica na Metelkovi

25.09. bodo v Gali hali na Metelkovi nastopili bendi Cosmic Psychos, Mobile Homos, Against All Authority in Capdown. Dogodek se bo začel ob 21-i uri, večer pa bodo odprli Capdown, ki so nova otoška hardkore pank skupina. Britansko pankovsko glasbeno sceno vračajo s svojim prvencem tja, kjer je nekoč bila s Snuff. Petnajst pesmi z albuma Civil Disobedients je mešanica Gorilla Biscuits hardkora, sing-alona panka Rancid in eksplozivnega zvoka Mighy Mighty Bosstones.

Za njimi stopijo na oder Against All Authority, ki so ravno tako politično inspiriran pank-ska bend iz Miamija (Florida, ZDA). Izdali so dva CD-ja in zadnji z naslovom 24 Hour Roadside Resistance je izšel za Hopeless Records.

V Ljubljano se po treh letih vračajo rokenrol kenguruji Cosmic Psychos. Za Avstralce lahko mirno rečemo, da v svojih skoraj dvajsetih letih delovanja (nastali so leta 1982) niso izgubili niti malo prodornosti, niti se niso kaj dosti ozirali na sodobne rok trende. Ves čas so ostali zvesti pank rock minimalizmu, ki so ga gradili na bogati tradiciji roka starejših avstralskih bendov tipa The Saints, Rose Tattoo, Radio Birdman, AC/DC. Cosmic Psychos bodo v Ljubljani nastopili v zasedbi, ki se od leta 1990, ko jih je zapustil kitarist Peter Jones ni več spreminjala. Na evropski turneji bo Cosmic Psychos spremljala newyorška rariteta z imenom Mobile Homos. Prvič so se pojavili poleti 1998 na skupnem nastopu s Supersuckers in Zeke. V New Yorku njihovi redki nastopi veljajo za dogodek, ki ga je treba videti.

Koncert na Metelkovi se bo pričel ob 21. uri, poštena porcija rokenrola, skaja in panka vas bo tokrat stala 1.800 SIT.

Domen Repnik - avatar

Domen Repnik

Redaktor ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 123 člankov.