v rubriki dogodki:
.. / / / 03.03.2003

No Limits in Sensation v MKNŽ

V petek 7. 3. se bo v ilirskobistriškem klubu MKNŽ v spremljavi Sensation zgodil promocijski koncert novega CD-ja No Limits. NO LIMITS so: Enco (glas), Matjaž Musa (bobni), Boštjan Musa (kitara), Paško (bas). Zacetki NO LIMITS segajo v konec leta 90', ko se frienda Enco in Matjaž odločita za ustanovitev benda. Le ta je takrat deloval pod imenom MENTAL AFFLICTION, v petčlanski zasedbi.

Aprila 91' odigrajo v koprskem MKC-ju svoj prvi koncert kot predskupina italijanom (sedaj rock zvezdam) RITMO TRIBALE. Še v prvi polovici leta 91', bend posname v studiju radia Koper komad BEERMANIA, kateri postane kar priljubljen pri domačem občinstvu. Stilsko je bilo bend težko opredeliti, saj je v svoji glasbi združeval prvine različnih slogov (hardcore, trashmetal, deathmetal, jazzfunk...). Konec leta 91' se je bend preimenoval v NO LIMITS. Hitro po zamenjavi imena Valko odide iz benda in No Limits postanejo štiričlanska zasedba vse do današnjih dni. Marca 93' posnamejo v prostoru za vaje na štirih kanalih svoj prvi demo, katerega naslovijo enostavno "OUR LITTLE WOODEN HOUSE". Na demu se znajde osem novejših komadov, pesem Beermania, ter štirje starejši komadi v live izvedbi. Kljub dokaj rednemu koncertiranju je prihajalo v bendu do nesoglasij in tako konec 94-ega Paško zapusti bend. Zamenjava se najde kaj kmalu (nov član je mlad, a talentiran Evgen), toda Boštjan mora v vojsko in leto 95' je skoraj zapravljeno. Po Boštjanovi vrnitvi pričnejo No Limits z uigravanjem Evgena in z gradnjo novih komadov, kateri sami po sebi niso več tako "lomljeni" ampak so stilsko bolj opredeljivi, kar pa ne pomeni, da na njihovih koncertih ni več slišati ultra hitre hardcore komade, kot tudi trashmetal, grindcore, ska, hip hop melodic punk ipd. Maja 98' izide enourna live kaseta z naslovom JURASSIC PUNK. Tudi ta kaseta je snemana doma in izdana v nakladi - po potrebi in povpraševanju (cisti D.I.Y.). NO LIMITS po letih "delovanja" izdajo CD z naslovom WWW.BORBA.NON-STOP. Na CD-ju najdemo 14 močnih, hitrih komadov, katerim lahko nastavite ušesne bobenčke na promocijskem koncertu v MKNŽ-ju!!!
Sensation so štiričlanska zasedba, ki igra najverjetneje crossover, še najbolj pa spominjajo na reperske Elvis Jackson-e iz prvega obdobja. Zasedba je več kot klasična: bobni (Martin Vičič), bas (Simon Blaško), kitara (Primož Mislej), vokal (Viktor Konopljev), nastop pa energičen in zanesljiv, saj so Sensation že nekaj časa prvo ime obalne novorokerske scene, čeprav niso niti sodelovali niti zmagali na Triglavu, kaj šele, da bi se razglasili za politični bend, čeprav imajo za povedati veliko jeznega a tudi zabavnega.

 - thumbnail