v rubriki dogodki:
.. / / / 24.05.2004

Šank Rock in Belfast Food na Pejmo se maja(t)

V soboto, 29. maja, se bo koncert ob 21. uri na Kolodvorski ulici v Domžalah - začeli bodo Legeres, znanci klubskih odrov, za katerimi se bodo na odru predstavili primorski Passo Continuo, ki so jeseni nastopili tudi v Kišti pred Schatzijem in presenetili s svojo crossover glasbo, ki ni nobenega pustila hladnega.

In nato nastopi glavnih zvezd ? Šank Rock pozna vesoljna Slovenija. Ena najboljših rock skupin v Sloveniji se je lansko leto vrnila v skoraj izvirni postavi, z novo ploščo in dokazala, da še niso za staro šaro. Ali so tako dobri tudi v živo, se boste morali prepričati na lastne oči in ušesa.

Mnogi poznajo tudi Belfast Food, zanimivo skupino, ki prihaja iz sosednje Hrvaške in ki so svojo glasbo dobro opredelili z eno od svojih ploščo ? Melodije Irske in Kvarnerja. Nekateri jih primerjajo s slovitimi The Pogues, mnogi celo z The Dubliners, nekateri celo z Orleki, lahko pa vam zagotovimo, da gre za zanimivo glasbeno skupino, ki zna poskrbeti za dobro zabavo.

Omenimo še, da se bo pred velikim koncertom že ob 20. uri zgodila zanimiva glasbena poslastica, saj se bo v živo predstavila afriška bobnarska skupina Kesukozi.

Tudi v soboto se bo dogajanje v sklopu Pejmo se maja(t) pričelo že dopoldan, natančneje ob 11. uri na Športnem igrišču TEN-TEN Centra v Domžalah, kjer se bo zgodil pravi BMX session, dve uri kasneje pa se bo dogajanje znova preselilo na Kolodvorsko ulico v Domžalah, kjer se bo ob 13. uri najprej predstavila Godba Domžale, vse do 18. ure bodo potekale različne prireditve in delavnice ? pečenje palačink, ličenje, učna gledališča, impro liga in še kaj, temu pa bo sledila predstava uličnega gledališča Priden možic ? Ribič.

Matic Slapšak - avatar

Matic Slapšak

Bivši dopisnik ŽVPL, ki je od 20.05.2003 na ŽVPL-u skupaj objavil 518 člankov.

Divji Matjaz - thumbnail

Divji Matjaz