v rubriki dogodki:
.. / / / 19.12.2002

Sedma obletnica Ambasade Gavioli

Hector Romero, predstavnik vodilne ameriške založbe Def Mix Productions.

V sedmih letih je Ambasada Gavioli predstavila precejšnje število klubskih trendov in glasbenih zvrsti. House, techno, trance, tech-house, big beat, idr. so predstavljali vrhunski didžeji in producenti: Jeff Mills, Marshall Jefferson, Mousse T, Sven Vath, Laurent Garnier, David Morales, Frankie Knuckles, Paul van Dyk, Dave Seaman, idr. Ob njih so zrasli tudi domači stalni glasbeni sodelavci: DJ Umek, Valentino Kanzyani, Aleksij, Paolo Barbato, Dave Manali, Sputnik, Crazy Lemon, Joe Montana, Eddy the Fish, idr.

Prvič je Hector Romero osvojil plesišče že leta 1983, pri trinajstih letih. Nastopil je na street jam zabavi in navdušil z mešanico latina, housea in hiphopa. Množica je ponorela in najstnika se je prijel vzdevek Baby Hec Romero. Nadaljeval je v latino klubu La Mirage, večere je pripravljal v Devils Nestu, kjer je s kariero pričel tudi njegov prijatelj Louie Vega. Kmalu zatem je Baby Hec Romero (ime se ga je še dolgo držalo) vrtel v danes že legendarnih newyorških klubih kot so Save the Robots, The Red Zone (tu je začel tudi David Morales), Palladium in Roxy.

Leta 1994 je Judy Weinstein Romeru ponudila delo za Def Mix Productions ter prihajajočo Definity Records. Romero je kmalu ugotovil, da ga remiksiranje in produciranje ne zanima preveč. Svoj interes pa je videl znotraj kombinacije ustvarjalnega didžejanja in posla, zato ga je pod svoje okrilje vzela Weinsteinova in ga izučila kvalitetnega menedžmenta. Večletne izkušnje so ga pripeljale do mesta menedžerja založbe Definity in producentske hiše Def Mix.

Kljub uspešni poslovni karieri Romero še vedno najde čas za sete po svetu, npr. v klubih Filter 14 v NYC, Stereo v Montrealu, Locomia na Portugalskem in tokrat prvič v slovenski Ambasadi Gavioli. Njegov zaščitni znak ostaja mešanica različnih zvrsti plesne glasbe.

Z obilo poslovnih izkušenj je priskočil na pomoč tudi Satoshi Tomiieju, ki ustanavlja lastno založbo Saw Recordings.

Več informacij najdete na www.ambasada-gavioli.com.

Sedma obletnica AG - thumbnail

Sedma obletnica AG