v rubriki dogodki:
.. / / / 21.10.2002

Silence na Metelkovi

V torek, 22. oktobra ob 22h bodo v okviru LUPA, 1.festivala nevladnih organizacij, na odru Gala Hale na Metelkovi prvič srečali skupino Silence. Skupina Silence (dvojec Primož Hladnik na sintetizatorju, ki je tudi odgovoren za aranžmaje ter Boris Benko, vokalist in avtor besedil ter večine glasbe) je nastala leta 1994.

Leta 1997 so pri nemški založbi Chrom Records izdali prvenec Ma Non Troppo. Plošča si je pri znani nemški reviji New Life prislužila laskavi naslov album meseca. Skupaj z nemškim fotografom Fredom Stichnothom so na obalah Kenije posneli videospot za komad Samuel's Gabriel, ki so ga premierno predvajali na televizijski postaji Viva 2.

Sledila je turneja po Nemčiji in leta 1998 podpis pogodbe z nemško firmo Brainstorm, ki ima pod okriljem skupine, kot so Liquido, Tool itd. Leta 1999 so izdali svoj drugi album, eksperimentalni Unlike A Virgin, ki je naletel na odličen odziv tako doma, kot v tujini. Stuttgartska revija Orkus jo je razglasila za album leta, prav tako je dobila odlične kritike v drugih revijah (Zillo, Wrath, Ragazzi, Hannoverische Allgemeine Zeitung...). V okviru Izštekanih Jureta Longyke so razprodali Štihovo dvorano Cankarjevega doma.

Tokrat jih bomo v okviru LUPA, 1.festivala nevladnih organizacij, prvič srečali na odru Gala Hale na Metelkovi.

Silence - thumbnail

Silence