v rubriki dogodki:
.. / / / 27.11.2000

Last night v Celju

16. decembra se bo zgodila zadnja letošnja elektronska noč v Celju, ki je hkrati tudi jubilejni petnajsti event organizatorja Mr. Space-a. Elektronski eventi v celjskih halah Golovec so z leti vztrajnega dela postali središčno dogajanje med dvoranskimi prireditvami v slovenski elektronski kulturi, hkrati pa so dosegli tudi mednarodni ugled.

Garancija dobre zabave, kvaliteten izbor domačih in tujih priljubljenih didžejev ter zabavnega, zanimivega, celo erotičnega dodatnega programa je iz leta v leto povečevalo število obiskovalcev. Danes se približuje že petim tisočem, ki v Celje prihajajo iz cele Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, pa tudi od drugje.

Skozi redne, nekajmesečne dogodke je Mr.Space predstavil celotno paleto elektronskih zvrsti, ki jih je pestro razporejal med eventi. Osnovnima techno in house plesišču je dodajal še drum'n'bass, jungle, trance, break beat, hip hop, ... Poleg priljubljene redne domače ekipe didžejev (Umek, Kanzyani, Benjamin, live act Dope Control) so različne glasbene zvrsti vedno zastopali še njihovi vrhunski predstavniki: Supa DJ Dmitry, Luke Slater, Mousse T, Claude Young, Space DJz, Adam Beyer, idr.

V letošnjem letu pa je Mr.Space svoje prireditve nadgradil tudi z luksuzno dvorano L, ki je najnovejša pridobitev celjskega sejmišča. Prostorna dvorana v dveh nadstropjih je obiskovalcem prijaznejša, klimatizirana in higiensko ustreznejša. S svojo arhitekturno zasnovo pa sodi zagotovo med najbolj zanimive prostore za dvoranske prireditve elektronske glasbe v Evropi. Vsi ti dejavniki, spoj ambienta, elektronske glasbe, vizualnih atraktivnosti ter profesionalna organizacija, pa lahko celjske dogodke postavijo ob bok najslavnejšim dvoranskim prireditvam v Evropi, kot so Mayday, Rave City, Time Warp, idr.

Dave Angel
Rojen z glasbo, živi z glasbo. Le da se je nekoliko odmaknil od jazz tradicije svojega očeta, oziroma, jazz je redefiniral v slogu sodobnosti. Pri 8h letih ga je oče naučil bobnati, pri 12h ga je spremljal na jam sessionih. Didžejanje je bilo logični napredek. Začel je kot funk DJ z Fabiom in Grooveriderjem na Radio Phase One, leta '86. Ko je v času acid house revolucije odkril TB-303 se je njegovo življenje spremenilo, postal je del novodobne kulture. Že leta 1989 je v dnevni sobi naredil remiks komada Sweet Dreams (Eurythmics), ki se je povzpel na 23.mesto angleške lestvice. Od takrat dalje izdaja pri različnih založbah, npr. R&S Records (1st Voyage, 2nd Voyage, 3rd Voyage), Apollo (The Family EP), Outrage (Outrageous Angel EP),? "Techno vidim kot sodobni jazz s futurističnimi zvoki. Obvladam tehnologijo, zrasel sem pa z jazzom. Toliko je zvokov, ki predstavljajo različna občutja, da se moram povzpeti v nove razsežnosti raziskovanja," pravi Angel o svojih melodičnih produkcijskih ekskurzijah, kot jih je izdal na kompilaciji Classic. Dave Angel, ena izmed eminenc sodobnega angleškega techna, po dolgih pričakovanjih in obljubah končno gostuje tudi v Sloveniji!

Darren Price
Darrenova kariera se je pričela, potem ko se je zaljubil v electro pri 13 letih. Odraščal je na strogi dieti electra in dub reggaeja v sedemdesetih, nato pa ga je 'zadel' acid house leta '88. Sledilo je dveletno obdobje klubskega življenja in vsega kar sodi zraven, se spominja Price. Nato je delal za promocijsko agencijo, ki je imela sedež v isti stavbi kot založba Boys Own, kasneje se je pridružil NovaMute. Price je deloval tudi kot četrti član benda Underworld, nadomeščal je Emersona in vrtel na turnejah.
Kot DJ ima Darren Price rezidence v klubih Vodoo, Liverpool, Temple of Sound (Dublin). Na svojih nastopih širom sveta navdušuje s seti funky hard techna, založbe ki jih preferira so Soma, Open, Reload, Primate, Drum Codes, S producentskega stališča pa ima poleg drugih izdaj D.P. na vesti tudi znana komada Blueprints in Cliffhanger ter album Underneath the Flightpath.

Alan Russell
A.R. je se z vrtenjem plošč ukvarja že dobro desetletje, vrtel pa je že v vseh pomembnejših londonskih klubih: Ministry Of Sound, Back 2 Basics, Space, Garage City, idr. Ekspanzijo je nadaljeval s seti po tujini, poleg Evrope tudi v ZDA, vrtel je na eni izmed zabav ob Miami Winter Music Conference ter tudi v Aquabooty klubu v New Yorku. V Londonu ima rezidenco večera House Rules, leta '97 pa je vzpostavil večere Soul Movement, ki so bili eni izmed najbolj priljubljenih londonskih zbirališč. Svoj slog opisuje kot deep house, 'real' garage in Nu Soul, za svoje delo pa je Alan Russell leta '97 in '98 prejel tudi nagrado 'Best International DJ' na Coca Cola DJ Awards v Riminiju. Kot remikser in producent je Alan Russell nekoč delal s skupino Splice of Life. Po njihovem razpadu se je odločil za samostojne projekte. Povezal se je z založbo Galactic Disco Records, kjer je pod psevdonimom Galactic Soul Movement izdal Songs of Zion. Russel se podpisuje tudi kot Ghettoblaster (Pagan, Global Cuts Records), Futuresoul (Slip Away) in Militant Soul Productions. Pred kratkim pa je izdal remiks Otros Tiempos od Tumbiata, izšel je na njegovi lastni založbi Black Vinyl Records, ki sodi med najbolj cenjene neodvisne založbe v VB. Russell je aktiven tudi kot novinar, njegova stran Sound Factor v reviji Echoes je močno odmevna v sodobni plesni industriji, seznanjen pa je tudi z radijskim delom. Njegovi seti se predvajajo na Radio One, Kiss 100 FM, italijanski postaji Station One ter preko interneta. Kljub številnim gostovanjem po svetu pa Alan Russell v Slovenijo prihaja prvič.

Africa Islam
30 - letni newyorčan je svojo glasbeno pot pričel leta '77, kot breakdancer in MC. Leto kasneje je zapustil rojstno mesto in se odpravil v Los Angeles. Tam se je lotil skupnih produkcij z Ice T-jem. Po različnih hip-hop projektih, s katerimi sta si prislužila sedem platinastih albumov in nominacijo za Grammyja, se je Africa Islam odločil za samostojno pot. Razvil je svoj crossover sound, ki je povzemal elemente R'n'B-ja, hip-hopa, techna in housea. Medtem si je ime ustvaril tudi na evropskem kontinentu, kot DJ je vrtel na Love Parade in Maydayu. Leta '96 sta prvič skupaj v studio odšla z nemškim techno zvezdnikom Westbamom. V njuni produkciji sta soočila techno in hip-hop, nastal je duo Mr.X & Mr.Y s popolnoma samosvojim zvokom. Od takrat nastopata tudi v live verziji, s 4 gramofoni in mikrofonom, brez predhodno posnetih sekvenc. Skupaj sta osvojila vse večje nemške prireditve, prebila pa sta se tudi med priljubljene na glasbenih televizijah. Tvorita univerzalni sound novega tisočletja! Na The Last Night-u v Celju ga bo predstavljal le Africa Islam, po njunih party vibracijah pa se bo imenoval kar cel X&Y floor!

Omenimo naj še, da bodo avtobusni prevozi organizirani iz Ljubljane, Maribora, Kranja in Kopra, vstopnice pa si lahko rezervirate na spletni strani www.spacevents.com, dogajanje pa bo popestreno z Space paintingomo, laser šovom in Penthouse dekleti... Vstopnina pred polnočjo bo 3.500,00 SIT, po polnoči pa 4.000,00 SIT. Vabljeni!

Lista vseh nastopajočih:

TECHNOroom:
* DAVE ANGEL - VB
* DARREN PRICE - VB
* CHRISTOPHER JUST - AUT
* VALENTINO KANZYANI - SLO
* DOPE CONTROL live - SLO
* FELIPE - AUT

HOUSEroom:
* RICHARD F - USA
* ALAN RUSSELL - VB
* MISS JOOLS - VB
* PAOLO BARBATO - ITA
* ALEKSIJ - SLO
* BENJAMIN - SLO

CHILLout: 2step&break'n'beat
* ELEBJER - SLO & guests
* SINKRONICS GROUP (dj, 2xMc in 2x Vj) - SLO

X&Yroom:
* AFRICA ISLAM - USA
* ROKIS - AUT
* CRAZY LEMON - CRO

SPECIAL PERFORMANCE:
* Jack In The Box (Mc Mars & Mc Spot)
* VJ Iosubsystem
* Body painting by Bilka Baloh

Za Media Group

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.