v rubriki dogodki:
.. / / / 20.02.2004

Slon'n'Sadež na Metelkovi

V četrtek, 4.3.2004 bo v Gala Hali na Metelkovi veselo. V goste prihajata Slon in Sadež, prvi politično nekorektni duet v samostojni Sloveniji - tokrat v razširjeni zasedbi. Videli boste lahko namreč kvartet Slon'n'Sadež (Slon in Sadež plus ritem sekcija). Kdaj? 4. marca 2003 ob 22h, vstopnina pa bo znesla 800 SIT.

Veseli duet Slon in Sadež je začel s svojim delovanjem poleti leta 2001 z nastopom na festivalu Ana Desetnica v Ljubljani, kmalu po tem pa se je nesmrtna slava tega dvojca brez krmarja razširila po vsem svetu z njunim hitom Taliban Reggae. Slava je bila bolj naključna, saj sta fanta zgolj za šalo posnela komad v studiu Radia Študent. Dolgo se ni vedelo, kdo je dejanski avtor, dokler nista vesela instrumentalista, kabaretista, improligaša in udarna voditlja Štafete mladosti uvrstila pesmi v svojo prvo odrsko delo, imenovano KABÁRE.

Slon 'n' sadež je bend, ki se je razvil zaradi želje organizatorjev, da bi na njune koncerte pripeljali čimvečje horde ljudi. Kar ni narobe, je pa težje izvesti intimno predstavo. In ker bi rada igrala tudi za plesa željno publiko, sta povabila k sodelovanju dva odlična glasbenika. Ugo (ex. Zaklonišče Prepeva) je prijel za bas, Jovo (ex. 2227, Zlati Kastrioti ...) pa se je vsedel za bobne.

Besedila so seveda ostala prav taka, odločna in razpoznavna, ritmi pa zanimivi, novi, nevsakdanji.

Davorin Pavlica - avatar

Davorin Pavlica

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 835 člankov.

 - thumbnail