v rubriki dogodki:
.. / / / 18.12.2003

Srečna mladina, Moveknowledg - ement in ostali v dvorani Tabor

V soboto 20.12.2003 ob 18h bo prvi koncert v dvorani Tabor, za dobro glasbo in zabavo poskrbeli Srečna mladina, Moveknowledgement, Intim frizurn in Manul. Dvorana Tabor je bila nekoč središče športnega dogajanja v Ljubljani. Želimo ji vrniti status prizorišča, kjer se bodo ljudje lahko zbirali in domov odhajali nasmejani in veseli.

Vsaj eno soboto v mesecu bo poslej namenjena raznovrstnim kulturnim dogodkom, predvsem koncertom.

V soboto 20.12.2003 ob 18h bomo tako videli:
SREČNA MLADINA - (Ljubljana)
MOVEKNOWLEDGMENT (Novo Mesto) - hiphop funky
INTIMN FRIZURN (Ljubljana) - eksperimentalni rok
MANUL (Murska Sobota) - alter rock

Program povezujeta SLON in SADEŽ

Cena vstopnice 1800 sit na dan koncerta pred dvorano - od 17h! (kupiš 3 dobiš 4)

SLON IN SADEŽ
Za smeh bo na koncertu poskrbela smejalno gledališko glasbena naveza, ki ne pozna samocenzure. Mnogim sta poznana kot voditelja oddaje Štafeta mladosti.

SREČNA MLADINA
Mislim, da jih ni potrebno posebej predstavljati. Po 10. letih nastopanja so v ljubljanskih klubih in tudi med občinstvom že kar legendarna zasedba, ki nas vedno znova navdušuje z polno mero energije, mnogo več kot le dobre volje in hudomušnosti ter raznolikost in pestrost glasbenih slogov in žanrov, ki jih brez težav združujejo v Srečna mladina glasbeni slog.

MOVEKNOWLEDGMENT
Čezžanrsko, na funku temelječe muziciranje, v naši domovini ni ravno pogost pojav, vendar si fantje počasi pridobivajo kultni status. Stil skupine vključuje vse od hip-hopa, drum'n'bass-a, jungla, reggae-ja do funka in soula. Letos so izdali svoj prvi CD, ki je uspešno prestal kritiko.Član skupine N'TOKO pa je postal letošnji prvak v freestylu

INTIMN FRIZURN
Mlada in perspektivna skupina katere čas šele prihaja. Fantje presenečajo s sebi lastnim stilom v katerem uspešno mešajo ritme, ter eksperimentirajo z zvokom. Zanimivo.

MANUL
Verjetno so ena izmed perspektivnejših skupin slovenske alter scene. V prvem polletju svojega obstoja so se izkazali kot vredna skupina katere cilj je pokazati lastno ustvarjalnost in ne le ogrevati zvočnike kot predskupina drugim...Njihovo glasbeno ustvarjanje prežemajo močni kitarski riffi in poplava manipulacij z digitalnimi efekti, odločni in eksplozivni ritmi, preproste bas linije in nevrotičen vokal, v pozitivnem smislu, seveda!!! Slikovitejše napisano: arzenal hard rock rifov, prepletenih z mirnimi "postrockovskimi" deli, začinjenimi z eksplozijami hrupa.

Srecna mladina - thumbnail

Srecna mladina