v rubriki dogodki:
.. / / / 16.04.2003

Študentski ples v Hotelu Slon

V sredo, 23. aprila bo v kavarni Hotela Slon v Ljubljani potekal študentski ples. Študentski ples je prireditev, namenjena študentom in se poslužuje tujega modela študentskega plesa, kjer dogodek velja za kulturno, umetniško in družabno prireditev.

Hotela Slon v Ljubljani, 23. aprila 2003.

Prav tako želimo s tem projektom ponovno oživiti kulturo standardnega in latinsko- ameriškega plesa v Sloveniji, ki v študentskih krogih ni razvita. Z umetniškim programom želimo predstaviti tudi druge plesne veje, kot so argentinski tango, jazz balet, akrobatski rock'n'roll, street dance, salsa in druge.

Poleg samega dogodka organiziramo tudi spremljevalne dejavnosti, kot so plesni tečaj, plesne delavnice, tečaj ličenja, stilsko svetovanje in drugo, kar bomo cenovno prilagodili študentskim zmožnostim s popusti na že obstoječe aranžmaje profesionalnih ponudnikov storitev, podrobnejša predstavitev delavnic sledi. Delavnice se bodo dogajale pred prireditvijo, mišljene so kot predpriprava na dogodek.

POTEK PRIREDITVE IN PREDVIDEN PROGRAM

Povezovalec prireditve je Primož Preksavec, igralec "stand - up comedy", ki zna motivirati publiko, je vajen javnega nastopanja in kakšne lastne točke za povezovanje prireditve.
Točke programa: otvoritev plesa s plesnimi pari, ki jih vodi Miha Krušič, ki bodo odplesali dunajski ali angleški valček. Sledijo točke kot so: formacija akrobatskega rock'n'rolla, plesalka z glasbeniki flamenca, formacija jazz baleta, argentinski tango, show dirigentov brez orkestra, street dance, salsa. Program bo prilagojen glede na interes nastopajočih.
Za glasbo bo poskrbel Big Band Vrhnika, s petnajstimi člani, ki bodo igrali plesno glasbo za udeležence.
Med celotnim potekom plesa bo potekala tombola, vsaka srečka bo imela svojo nagrado, zbrana sredstva se bodo načeloma namenila za potrebe organizacije študentskega plesa.

DELAVNICE ZA ŠTUDENTE

Delavnica argentinskega tanga , vodi jo Blaž Bertoncelj.
Tečaj ličenja vodi Irena Podlipec Izak.
Delavnica stylinga, vodi jo Barbara Zonta.
Delavnica modernega baleta, vodi jo Damaas - Mithras Thijs, Belgija.
Delavnica izraznega gledališča, vodi jo Enrica Buongiorno, Napoli.
Delavnica salse, ki bo potekala v ljubljanskem klubu Bachus in se bo priključila že obstoječi skupini.

Ples (foto CORBIS) - thumbnail

Ples (foto CORBIS)