v rubriki dogodki:
.. / / / 25.04.2004

Superhiks in Tha Flow v Gromki

V klub Gromka bodo v sredo, 27.4., nastopili Superhiks in Tha Flow. Superhiks so nastali leta 94, kot 3 članska skupina, brez jasne vizije o imenu, stilu, namenu benda. No na koncu so se odločili igrati hiter energičen, melodičen punk in se poimenovali Superhiks.

Ime so si izposodili iz Alana Forda.

Prvi nastop so imeli že marca, istega leta, v klubu Doors, restavrirani živalski farmi, kamor se je tu pa tam privlekel tudi kakšen panker, hipi, metalec. V skromnih pogojih, pred 20 glavim občinstvom, se je slišalo le bobne, kitaro in vokal pa so si poslušalci lahko le predstavljali. Leta 98 so v bend vključili še pihala in šli v smeri melodičnega ska/punka, ki ga združujejo z latino zvoki, swingom in reggaejem. Danes so Superhiks eden najpopularnejših makedonskih bendov, kar dokazuje tudi razprodanih 25.000 primerkov zadnjega cd-ja Trumano. Današnji konceri Superhiks so precej boljši kot je bil prvi. Nekateri ste se o tem lahko prepričali lani ko so nastopili na Otočcu.

Internetna stran: www.superhiks.com.mk

Tha Flow so odlična in zelo vibrantna zasedba iz Ljubljane. V svoji glasbi mešajo strupeni ska punk z bolj toplimi reggae zvoki. Skupina je začela kot kvartet, katerega zaščitni znak je pevec iz Južnoafriške republike. Ker je njihov crossover postal vse zahtevnejši in kompleksnejši, so v bend vzeli še pihalno sekcijo in DJ-ja. Njihov sicer rockovsko obarvan slog je tako dobil še širše izrazne razsežnosti. Tako je sedaj v glasbi Tha Flow zaslediti tudi občasne hip-hop ter drum'n'bass diverzije. Bend predvsem navduši v živo. Lani so s svojim energičnim in pozitivnim nastopom prepričali strogo publiko in žirijo v K4, ki so jih predlagali za izbor za Rock Otočec. Imeli pa so tudi odmeven nastop na koprskem Pozdravu poletja, kjer so nastopil na velikem odru. Glasba Tha Flow ima tako obilo moderne rock energije, kot tudi pravo 'positive vibration' in nenazadnje, tudi tisto 'skate/surf
navitost', ki jo v glasbi iščejo ekstremni športniki. Večina članov
benda se namreč ukvarja tudi z wind surfingom, wave surfingom in skateboardanjem.

Vec informacij na www.thaflow.com

vstopnina: 800 sit

 - thumbnail