v rubriki dogodki:
.. / / / 11.03.2003

Sven Vath v Ambsadi Gavioli

Sven Vath očitno res uživa v vzdušju Ambsade Gavioli, saj se vsako leto približno v tem pomladanskemu času oglasi v priljubljnemu izolskem klubu. To pot se bo pri nas ustavil zaradi predstavitve svojega novega albuma Fireworks.

Ambasada Gavioli je v Svenov stalni turnejski itinerarij vključena že od izida njegovega 'preporodnega' albuma Fusion leta '98. Od takrat naprej se nemški tehno superzvezdnik vrača v Slovenijo najmanj enkrat na leto.

Nepozabni all night long seti, fuzije elektronskih glasbenih zvrsti, ki jih Vaeth v šestih urah spoji v popolnost in njegova karizmatična osebnost so v Ambasado vedno privabili precejšnje število obiskovalcev in medijev. Tokrat se nam v sklopu svetovne turneje Fire Works obeta eden izmed njegovih najdaljših setov.
Sven Vaeth je svojo klubsko pot pričel leta 1982 v klubu Dorian Gray v Frankfurtu, kjer se je iz navadnega klubskega obiskovalca prelevil v didžeja. Življenska pot ga je od tedaj peljala prek legendarnega frankfurtskega kluba Omen, založb Harthouse, Eye-Q in Virgin do sedanjega mesta na čelu booking agencije Cocoon; Sven pa si je za albumi kot Accident In Paradise, Harlequin, The Robot and The Ballet Dancer, Fusion, Six in the Mix, Contact, Fire in nastopi po celem svetu od New Yorka do Tokya, od Hong Konga do Sofije, od Montreala do Singapurja zagotovil nesmrtno mesto legende frankfurtskega hard-trance zvoka.

Dolgoletni klubski umetnik, katerega ime ni neznano nobenemu klubskemu obiskovalcu, kaj šele glasbenemu poznavalcu, pa ne spi na lovorikah. Njegov najnovejši album Fire Works zaokrožuje kreativno obdobje, ki je Svenu zelo pri srcu in prikazuje višek celotne elektronske glasbene scene, ki je lete 2003 pisana kot še nikdar. Album remiksiranih komadov iz albuma Fire, ki so jih naredili mladi in talentirani umetniki, ki jih je osebno izbral, zaobjema zvrsti od housea prek tehna pa vse do le blago nakazanih Wave Retro vplivov, hkrati pa ohranja občutja in izkušnje albuma Fire, ki jih je Vaeth dobil na svoji jugovzhodno azijski turneji leta 2001, ko je nastopil na otoku Koh Phan Ngan pred več kot desettisočglavo množico.

Na albumu se pojavljajo artisti kot Ricardo Villalobos (čigar remiks komada Vala Llonga izstopa tako po svoji pulzirajoči zgoščenosti, kot po svoji dolžini), Marco Carola (njegov remiks klubske uspešnice Steel je še bolj 'klubski' in bo na plesišču zagotovo nadaljeval uspeh originala), Legowelt in John Starlight (z neverjetno izvirnimi remiksi komadov Design Music in Ghost).
Sven Vaeth je v svoji skorajda že dvajsetletni karieri klubskega življenja z lastnimi občutji doživel obdobje razvoja elektronske glasbe ter svetovno sceno v veliki meri tudi sam soustvarjal. Tudi k nam je z vsakim svojim nastopom prinesel svež duh svetovnih glasbenih trendov v elektronski glasbi, ki ga pričakujemo tudi tokrat.

Večer pa bo zaznamoval še en pomemben dogodek. AG communicator, spletni forum Ambasade Gavioli praznuje svojo drugo obletnico. Ob tej priložnosti se bodo lahko izkusili tudi vsi tisti, ki bi radi pokazali svojo inovativnost in izstopili iz množice. Do zadnjega dne pred partyjem bodo v Ambasadi Gavioli zbirali prijavnice za modele, fotografe ter najbolj zveste komunikatorjevce, zmagovalce pa čakajo mamljive nagrade in sezonske karte za prost vstop v Ambasado Gavioli. Nedvomno bo za dobre vibracije poskrbljeno, zato je le še vprašanje odlocitve o prijavi preden se klubska noc lahko prične.

Sven Vath se nam bo v AG pridružil 15. marca.

Za Ambasado Gavioli

Gregor Zalaznik - avatar

Gregor Zalaznik

Bivši urednik ŽVPL, ki je od 15.06.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 233 člankov.

Blury - thumbnail

Blury