v rubriki dogodki:
.. / / / 26.11.2003

DJ Patife spet pri nas

V goste že tretjič prihaja brazilski wonder kid, DJ in producent svetovnega slovesa Patife. V Sloveniji se mu bo prvič na mikrofonu pridružil legendarni drum'n'bass vokalist Cleveland Watkiss. Dogodek se bo zgodil na Dan Republike, v soboto 29.11 v novem prostoru, po imenu Media Park, pri VPK oziroma POP TV (Kranjčeva 20).

Program
datum: SOBOTA 29.11.03
event: Drum.n.nass Fiesta
sorta: drum.n.bass večer
gosta:DJ PATIFE (sao paolo,brazil) & MC CLEVELAND WATKISS (london,uk)
domačini: JAMirko / Pier / Bugi / Massimo (RDYO)
intro od 21h do 23h: Place4Bass Kru (www.place4bass.com)
vj: oktopuss (confusion)
lokacija: MEDIA PARK / Kranjčeva 20 / pri POP TV / Ljubljana
vstop: 1800 do 23h / 2500 po 23h
trajanje: od 21h do 04h
happy hour na šanku: do 23h

Biografije

DJ PATIFE
Danes 25-letni Patife je otroštvo in mladost preživel v glasbenini in klubski prestolnice Brazlije, Sao Paolu. V zgodnjih 90-ih si je pridobil prve izkušnje kot DJ lokalnemu hiphop bandu z imenom 'Fatos Reais' (Resnična Dejstva), leta 95 pa se pomaknil stopničko višje in si pridobil rezidenco v razvpitem klubu Arena Music Hall. Tu se je začela izoblikovati tudi njegova ljubezen do jungle in drum'n'bass glasbe, takrat v Braziliji precej nove zvrsti, ki je počasi a zanesljivo začela izpodrivati najbolj popularno elektonsko zvrst - techno.

L. 97 sta se z Markyjem (na Radyoyo eventu je nastopil leta 2000) odločila za pot v London - domovino nove elektronske zvrsti v upanju, da spoznata svoje glasbene heroje in z njimi vzpostavita stik.

Naključno srečanje z enim od promoterjev že takrat legendarnih londonskih drum'n'bass klubskih večerov Movement (Bar Rumba) je bilo razlog, da sta si Patife in Marky pridobila pogodbo za izpeljavo omenjenih večerov v Brazliji, uspešno sodelovanje pa tako obojestransko, da sta kmalu zatem oba začela življenje med Veliko Britanijo in Brazilijo.

Postala sta prva 'international rezident DJja' Movement ekipe in v takrat že malce izčrpano londonsko drum'n'bass sceno s svežim, zabavljaškim in pozitivnim DJ pristopom vnesla svežino, dobro voljo in še danes prisoten trend jazzy in vokalne drum'n'bass produkcije.

V vzhodnem Londonu rojen Cleveland je eden od devetih otrok jamajških staršev, ki sta mu že zelo zgodaj privzgojila ljubezen do glasbe - v njihovem domu se je poslušalo predvsem ska, blue beat, reggae, jazz, blues in calypso glasbo.

Kot najstnik se je udeležil lokalne avdicije za mlade talente in zmagal.
Pri 16-ih je zapustil šolo in se učil za tonskega tehnika, glasbenika in igralca. Študiral je petje, igranje kitare in klavirja ter kompozicijo. Njegov glasbeni talent ni ostal neopažen in že zelo zgodaj je imel privilegij sodelovati z umetniki kot sta Carroll Thompson in legendarni jamajški vokalist Sugar Minott.

Kot performer v vseh pogledih se je Cleveland resno lotil tudi igralstva in nastopil v glavni vlogi vse-evropske produkcije musicala 'Hair'.

Več informacij: DJ Patife / [url=http://www.place4bass.com/profile/predstavitve.php?id=28]Cleveland Watkis

DJ Patife - thumbnail

DJ Patife