v rubriki dogodki:
.. / / / 11.04.2010 23:47

The Burning Hell in druščina v Pekarni

The Burning Hell, Shotgun Jimmie in Construction and Destructionin se bodo v torek, 13. aprila mudili v mariborski Pekarni.

The Burning Hell je kanadski projekt Mathiasa Kom-a, ki mu bi lahko rekli kar novodobni Leonard Cohen. Pogubno zveneč bariton in minimalni folk aranžmaji so značilni za njegovo glasbo, ampak naj vas to ne zavede, saj so besedila precej smešna. Zadnji album (Happy Birthday) je prepojen z črnim humorjem in razpokanim genijem.

Shotgun Jimmie je kanadski kantavtor, za katerega pravijo: če ste imeli srečo, da ga doživite v živo, se vam bodo njegov navihan nasmeh, napol zaprte oči, površno udrihanje po kitari in svobodno kričanje za vedno vtisnili v spomin. Glasbo bi lahko označili kot indie folk rock v stilu Neil Younga, Weakerthans, Dinosaur Jr, Steve Malkmus itd.

Construction and Destruction je kanadski duo. Gre za zasedbo Colleen in Davida, ki predstavljata svoj doma posnet D.I.Y. LP. Od prvenca je dvojec izpilil svoje glasbene talente, njuno pisanje je zacvetelo in tokrat – s klaviaturami in falsetom Colleen ter Davidovimi mesnatimi akordi – prihajata v Gustafa.

Za Solar Pulse

ŽVPL press - avatar

ŽVPL press

Objavljalec press sporočil, ki je od 18.05.1998 na ŽVPL-u skupaj objavil 991 člankov.

Koncertni plakat - thumbnail

Koncertni plakat